5.element

Oblike, oblike, oblike......

5.element


Dejstvo, ki so ga dognale vzhodne civilizacije, krščanska in nekatere druge religije, da vsaka oblika oddaja svojo energijo, mi ustvarja gonilo za oblikovanje prijetnih in zdravilnih oblik.

Občutek, ki ga imam pri nekaterih koničastih oblikah, ob katerih se ne počutim najbolje, me je privedel do tega, da morajo potemtakem obstajati tudi oblike ob katerih se počutim dobro, da v prostoru, ki je zasnovan, uživam in sem sproščen. Če sem sproščen in se počutim dobro, lahko tudi dobro delam in sem kreativen. Če me kaj moti, nisem sproščen in ne morem biti inovativen in z lahkoto delati 8 ali 10 ur.

Moji izdelki so unikatni, saj jih izdelujem ročno. Pri tem je vsak izdelek drugačen. Tukaj ni robotske natančnosti. Napake, kot so recimo zvijanje gline pri sušenju na modelu, predstavlja nek naraven proces nepopolnosti in naravne kaotičnosti. Tukaj ni prostor za vkalupljene serijske izdelke, ki so po možnosti narejeni na Kitajskem :). Vsak izdelek je narejen posebej za stranko in z vsakim dotikom, ki ga naredim, se pretoči del moje energije v ta izdelek. Roboti in stroji ne oddajajo nobene človeške energije. Oni samo štepajo in nič ne mislijo.

Ime 5.element sem si izbral zaradi tega, ker so mi izredno všeč naravni nepredelani elementarni materiali. Les, glina, kovina in kamen. 5.element pa je človek, ki nekako skonekta te osnovne gradnike skupaj. Izdelki so zasnovani tako, da se jih lahko po koncu njihove življenske dobe predela, reciklira v kakšno drugo stvar, ne da bi pri tem onesnaževali okolje.

Ideje za moje izdelke dobim pri opazovanju drugih izdelkov, risb, glasbe, narave, vode. Vse je nekako prepleteno; malo tega, malo onega. Tako, da lastnik teh idej, nisem jaz. Jaz, oziroma moji možgani, vse te dražljaje samo sprocesirajo v nek končni smiselni estetski izdelek.

VEČ FOTOGRAFIJ

ARTish SEZONA 2020

-> ARTish KINO ŠIŠKA / PRESTAVLJEN / iz 14. marec na 25. okrober 2020 / 10.00 do 19.00

 

! NOVA LOKACIJA ! -> ZUNANJA SEZONA / Gallusovo nabrežje / VSAKA SOBOTA  vključno 31.10. / ZAČETEK  20. junij 2020

 

-> poletni ARTish v Radovljici / četrtek, 7. julij / 14:00 do 19:00
 

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * * 

ARTish prodajni kotiček CERKNICA -> galerija KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
URNIK
vsaka SUHA sobota / 10:00 do 15:00