Barbara Hvala

Hvala!

Barbara Hvala


Barbara Hvala je zaključila Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, nato pa študij oblikovanja tekstilij in oblačil nadaljevala na na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani.

V zadnjih letih deluje kot samostojna oblikovalka, v lanskem letu pa je v Novi Gorici odprla tudi svoj prodajni atelje. Izdeluje oblačila, modne dodatke in tekstilni nakit, ki ji je še posebno ljub. Rada uporablja živahne barve in igrive oblike – tako oblačila kot nakit in dodatki temeljijo predvsem na igri kontrastov: v barvi, materialih, teksturi… Veliko se posveča »večdimenzionalnosti« posameznega izdelka: nakit je obojestranski, vendar je na vsaki strani drugačna »slika«, enako je s pasovi. Ovratnico lahko uporabimo tudi kot pas ali dekor za torbico, s plastenjem oblačil pa lahko nekoliko presežemo sezonsko omejenost le-teh…

Njeno vodilo pri oblikovanju oblačil in dodatkov je iskanje svojstvenega izraza, izraza življenja, individualnosti. Bistveno se ji zdi sporočilo, ki ga nosi vsak kos, to pa je njegova pripovednost, ki omogoči prepoznavnost v družbi. Pripoveduje o tem, kdo smo in nosimo ga kakor svoj podpis.

FOTOGALERIJA IZDELKOV BARBARA HVALA

 

PRAZNIČNI ARTish SHOP - december 2017 / POLIGON & atrij ZRC (Novi trg 2)

16. in 17. december -> predBOŽIČni ARTish SHOP / kreativni center POLIGON (10.00 do 20.00)

23. december -> predBOŽIČni ARTish SHOP / atrij ZRC Ljubljana (Novi trg 2) / 10.00 do 20.00

28. - 30. december -> PRAZNIČNI ARTish SHOP / atrij ZRC Ljubljana (Novi trg 2) / 10.00 do 20.00