Dalija Sega

Največkrat črpa ideje iz svojega osebnega življenja.

Dalija Sega

Kot akademska kiparka se oblikovanja nakita loteva skozi pogled kiparja in ga tako tudi ustvarja, zato je vsak njen kos miniaturen kiparski unikatni izdelek.

Največkrat črpa ideje iz svojega osebnega življenja. Nakit se spreminja z njo in zelo odraža trenutne dogodke v njenem življenju. Veliko inspiracije jemlje tudi iz narave, vseskozi pa je pri njenem ustvarjanju prisotno pripovedovanje zgodb; zgodb odnosov, lepih, žalostnih zgodb, dvomov, internih bojev… Njena dela so organska, nekatera morda malce groba, vendar se njihova resnična lepota pokaže v detajlih, tako da od lastnika ali gledalca zahtevajo bližino in zanimanje, saj lahko v njih vedno odkrije kakšno novo zgodbo.

''SILVER – POP'' je njena druga kolekcija, ki jo zelo odraža v njenem trenutnem življenjskem obdobju, ko je mama, bolj zrela, ko čisti linije form, išče manj informacij, bolj jo zanimajo kompozicije, komunikacije barv in form. Znotraj svojega nakita ustvarja male slike, kipe. Zanima jo kiparsko-slikarski izraz, s katerim lahko kiti ljudi in s katerim jim tako vizualno kot fizično približa umetniške kose, ki niso več izolirani in omejeni na galerijski prostor, ampak potrebujejo človeka, nosilca, da jih izpopolni. Prstan brez prsta je samo objekt z luknjo na sredini, šele na prstu zaživi kot celota. Kot kip s svojim podstavkom.

Njen nakit je kombinacija nakita iz srebra in hladnega emajla, ki je izjemnih barv. Tudi sicer največ ustvarja iz srebra, ki ga včasih kombinira bodisi z rumenim in rdečim zlatom, porcelanom bodisi z brilijanti, poldragimi kamni ali biseri.

 

FOTOGALERIJA IZDELKOV DALIJA SEGA

www.dalijasega.com

ARTish NAPOVEDNIK JESEN / ZIMA 2017


ARTish SHOP 2017 - GORNJI TRG LJUBLJANA

OKTOBER -> 14.10. (med 09.00 in 18.00 uro)
 

ARTish SHOP na Festivalu nakupov in zabave BTC City

OKTOBER -> 21. in 22. 10.

 

ARTish SHOP 2017 - POLIGON

NOVEMBER -> MADŽARSKO SLOVENSKI ARTish SHOP -> 25. november (med 10.00 in 20.00)

 

DECEMBRSKI ARTish SHOP 2017 - POLIGON & atrij ZRC

16. in 17. december -> kreativni center POLIGON (9.00 do 21.00)

23. december -> atrij ZRC Ljubljana (Novi trg 2) / 9.00 do 21.00

28. - 30. december -> atrij ZRC Ljubljana (Novi trg 2) / 9.00 do 21.00