MOKOSH

Eva Poženel se predstavlja z znamko nakita Mokosh in je diplomirana industrijska oblikovalka akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, ki se je po študiju usmerila v oblikovanje in izdelovanje nakita iz žlahtnih kovin in 3D tiska. 

MOKOSH

 
Tudi diplomsko nalogo je posvetila raziskovanju tega medija, za tematiko pa si je izbrala starodavnega Kurenta, ki mu je namenila celotno kolekcijo srebrnega nakita, prvotno tiskanega v vosek. Svoje znanje oblikovanja nakita je izpopolnjevala v draguljarni Malalan v Ljubljani, kjer je bila kolekcija Kurent tudi izdelana.

Po svoji diplomi se je preselila na Nizozemsko, kjer študira petje na glasbeni akademiji, a se kljub temu neprestano predaja ustvarjanju nakita v času, ki ga “krade” študiju glasbe.

!Zanimajo in navdihujejo jo različni pogledi na naravo; nepojmljivost vesolja na enem koncu in mikro sveta na drugem. V svojem nakitu odslikuje rastlinstvo in živalstvo, mitološke pripovedi ter abstraktne matematične in filozofske ideje ter elemente likovne umetnosti.

Razpon njenega dela sega od minimalističnih, čistih in logičnih linij do bogatih, organskih in vidno ročno izdelanih form, ki namigujejo na antiko, vsem pa je skupna eklektičnost.

Enkrat se posveti simbolizmu in sledi točnemu načrtu, drugič se prepusti poskusu, kjer kosi malo da ne sami diktirajo končno obliko in so lahko povsem abstraktni, nepredvidljivi in celo poučni.

FOTOGALERIJA IZDEKOV

ARTish SEZONA 2020

-> ARTish KINO ŠIŠKA / PRESTAVLJEN / iz 14. marec na 25. okrober 2020 / 10.00 do 19.00

 

! NOVA LOKACIJA ! -> ZUNANJA SEZONA / Gallusovo nabrežje / VSAKA SOBOTA  vključno 31.10. / ZAČETEK  20. junij 2020

 

-> poletni ARTish v Radovljici / četrtek, 7. julij / 14:00 do 19:00
 

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * * 

ARTish prodajni kotiček CERKNICA -> galerija KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
URNIK
vsaka SUHA sobota / 10:00 do 15:00