AM UNIQUE

 Aleš Mlakar je vsestranski umetnik, ki je, kljub udejstvovanju na različnih ustvarjalnih področjih, našel svoje poslanstvo v ustvarjanju iz lesa.

AM UNIQUE

 
Tako je pred nedavnim iz velike ljubezni do hobija nastalo malo podjetje AM Unique.

Rdeča nit podjetja AM Unique je v ustvarjanju različnih izdelkov delno ali v celoti iz naravnih, odpadnih in recikliranih lesenih materialov, kot so: lesni odpadki pri proizvodnji, naplavljen les, ostanki gradbenega materiala, lesni ostanki iz gozda ter stari odsluženi leseni izdelki.

V majhni delavnici nastajajo različni izdelki, oblikovani glede na trenutno inspiracijo in razpoložljivost materialov, med njimi: leseni okvirji za slike in ogledala, leseni USB ključki, unikatno pohištvo po meri, otroške kuhinje, držala za WC papir, skrinjice in šatulje, mizice, stoli, stojala za luči in mnogo drugih.

Podjetje AM Unique stremi in verjame, da se iz navidezno neuporabnih odpadkov in odsluženih materialov, lahko ustvarijo lepi in uporabni izdelki.

Nekatere AM Unique lesene okvirje krasijo tudi ilustracije Ajde Primožič.

Ajda Primožič je po poklicu scenografinja, po izobrazbi arhitekt- ka in po srcu slikarka. Diplomirala je na Fakulteti za Arhitekturo, v Ljubljani. Kot scenografinja je sodelovala s slovenskimi in tujimi gledališči (Še vedno vihar v SNG Drami Lj; Plemena v SSG Trst, Gemetzel za Nibelunški festival v Wormsu, v Nemčiji itd.). Risba pa predstavlja njeno izrazno sredstvo - tako tehnično kot umetniško.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *