ANJA MATKO

Anja Matko je ustvarjalka nakita, oblikovalka in fotografinja.

ANJA MATKO


S fotografijo se ukvarja že nekaj let, leto 2013 pa je bilo za njeno fotografijo prelomno. Začela je s projektom 365 dni avtoportretov, kjer je našla svoj stil v umetniški fotografiji. S fotografijami pripoveduje zgodbe in se z njimi izraža. Po koncu svojega projekta je nekaj fotografij tudi natisnila na platno v omejeni izdaji ter imela z njimi že nekaj razstav.

Z njenimi fotografijami si lahko okrasite stene, lahko jih nosite pa tudi kot nakit, saj so na voljo tudi v obliki medaljončkov.

Nakit ustvarja pod imenom Neon Angel. Začela je s kolekcijo ovratnikov, sešitih po lastnem kroju, kasneje pa se je usmerila tudi v izdelovanje nakita, pri katerem je inspiracijo našla v gothic stilu kasneje je razširila ponudbo, da je lahko vsak našel nekaj zase.

Sedaj se je osredotočila na izdelovanje nakita iz rabljenih basovskih in kitarskih strun, izdelke narejene iz usnja in izdelke iz aluminija, kjer je vsak kos ročno izdelan ter oblikovan in je unikaten.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________