arheoMANUFAKTURA

Znamka arheoMANUFAKTURA označuje linijo umetniških izdelkov, ki nastajajo v ustvarjalnici podjetja Arheotura.

arheoMANUFAKTURA


Ime za podjetjem je Manja Balek Jurjavčič - v prostem času absolventka arheologije, novopečena podjetnica in neumorna snovalka inovativnih umetniških kreacij, v katerih združuje starodavno veščino kaligrafije z bogato etnološko dediščino ročno klekljane čipke. Navdušena nad »vesoljem, življenjem in sploh vsem« navdihe išče tako v kulturni dediščini kot v lepotah narave ter s svojim umetniškim in profesionalnim delovanjem stremi k širjenju znanja in zavesti o naši skupni preteklosti in bogati duhovni in materialni dediščini.

Med njene najbolj inovativne izdelke zagotovo sodijo ustrezno poimenovane Kapljice Bistva:

KAPLJICE BISTVA
"Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno…"
(Antoine de Saint-Exupéry, Mali princ)

Kapljice Bistva pa skozi opne časa počasi pronicajo iz nevidnega in se v obliki modrosti, rekov, pregovorov porajajo pri slehernikih, od velikih učenjakov do preprostih umov. Kapljice bistva ujete žarijo v barvah kaligrafije in čipk, blažijo žejo v duši in dajo počitek očem, blagodejno pa vplivajo tudi na srce, da lažje vidi tisto, kar je očem skrito.

Za Kapljice Bistva ne potrebujete recepta, so namreč prosto dostopne in na voljo vsem, ki bi radi razveselili sebe ali svoje bližnje, za praznik ali vsakdan, za vse okuse in potrebe – v arheoMANUFAKTURNI delavnici vam jih namešajo po naročilu v vseh barvah, velikostih in oblikah!

Kapljice Bistva so ročno izdelani unikati, v katerih sta združena etnološko izročilo klekljane (idrijske) čipke in starodavna veščina krasopisa – kaligrafije. Modrosti, ki jih Kapljice Bistva prinašajo so zbrane iz umske zapuščine modernih in antičnih mislecev, vsaka pa je skrbno izbrana in pretehtana z željo, da širi strpnost, ljubezen in prijateljstvo ter dobre misli in pozitivno energijo. Večina Kapljic nastane po trenutnih umetniških navdihih, ker pa se o okusih in barvah ne razpravlja, vam Kapljico vašega Bistva izdelajo po naročilu v poljubni velikosti in barvni kombinaciji ter z vam pomenljivo vsebino.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

ARTish SEZONA 2021 

! NOVA LOKACIJA ! -> ZUNANJA SEZONA / Gallusovo nabrežje / VSAKA SOBOTA  vključno 30.10.

TERMINI (vsaka sobota od 19.6. dalje):

- > OKTOBER 2021: 2., 9., 16., 23. in 30. oktober / med 10.00 in 18.00

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO: sreda, četrtek in petek med 17.00 in 19.00

____________

ARTish v Radovljici pred graščino 

 -> četrtek, 28. oktober RADOVLJICA (med 15.00 in 19.00)

____________

ARTish v KINU ŠIŠKA 2021

-> sobota, 6. november, med 10.00 in 19.00 

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *