arheoMANUFAKTURA

Znamka arheoMANUFAKTURA označuje linijo umetniških izdelkov, ki nastajajo v ustvarjalnici podjetja Arheotura.

arheoMANUFAKTURA


Ime za podjetjem je Manja Balek Jurjavčič - v prostem času absolventka arheologije, novopečena podjetnica in neumorna snovalka inovativnih umetniških kreacij, v katerih združuje starodavno veščino kaligrafije z bogato etnološko dediščino ročno klekljane čipke. Navdušena nad »vesoljem, življenjem in sploh vsem« navdihe išče tako v kulturni dediščini kot v lepotah narave ter s svojim umetniškim in profesionalnim delovanjem stremi k širjenju znanja in zavesti o naši skupni preteklosti in bogati duhovni in materialni dediščini.

Med njene najbolj inovativne izdelke zagotovo sodijo ustrezno poimenovane Kapljice Bistva:

KAPLJICE BISTVA
"Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno…"
(Antoine de Saint-Exupéry, Mali princ)

Kapljice Bistva pa skozi opne časa počasi pronicajo iz nevidnega in se v obliki modrosti, rekov, pregovorov porajajo pri slehernikih, od velikih učenjakov do preprostih umov. Kapljice bistva ujete žarijo v barvah kaligrafije in čipk, blažijo žejo v duši in dajo počitek očem, blagodejno pa vplivajo tudi na srce, da lažje vidi tisto, kar je očem skrito.

Za Kapljice Bistva ne potrebujete recepta, so namreč prosto dostopne in na voljo vsem, ki bi radi razveselili sebe ali svoje bližnje, za praznik ali vsakdan, za vse okuse in potrebe – v arheoMANUFAKTURNI delavnici vam jih namešajo po naročilu v vseh barvah, velikostih in oblikah!

Kapljice Bistva so ročno izdelani unikati, v katerih sta združena etnološko izročilo klekljane (idrijske) čipke in starodavna veščina krasopisa – kaligrafije. Modrosti, ki jih Kapljice Bistva prinašajo so zbrane iz umske zapuščine modernih in antičnih mislecev, vsaka pa je skrbno izbrana in pretehtana z željo, da širi strpnost, ljubezen in prijateljstvo ter dobre misli in pozitivno energijo. Večina Kapljic nastane po trenutnih umetniških navdihih, ker pa se o okusih in barvah ne razpravlja, vam Kapljico vašega Bistva izdelajo po naročilu v poljubni velikosti in barvni kombinaciji ter z vam pomenljivo vsebino.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________