Arijana Gadžijev

Njen navdih je v veliki meri narava...

Arijana Gadžijev


Arijana Gadžijev je magistrica umetnosti s področja tekstilnega oblikovanja. Kot samostojna oblikovalka tekstilij ter ilustracij in vzorcev za tisk deluje pod lastno blagovno znamko izdelkov, ob tem pa sodeluje tudi z drugimi oblikovalci, oblikovalskimi studii in naročniki; med drugim je sodelovala z Almiro Sadar, kolektivom Squat in zavodom Bunker.

Za svoje delo je bila že večkrat nagrajena: leta 2004 na mednarodnem bienalu oblikovanja BIO – 19. v Ljubljani, leta 2007 na modnem tekmovanju mladih oblikovalcev v Dalianu na Kitajskem, leta 2009 je za magistrski projekt »Vizualizacija zgodbe o Urški in povodnem možu« v okviru mednarodnega dodgodka Meseca oblikovanja prejela nagrado »Perspektivni« za modno oblikovanje. V letu 2012 je bila na natečaju British Council Slovenia nominirana za Mladega ustvarjalnega podjetnika na področju mode.
Predstavila se je na številnih oblikovalskih dogodkih, razstavah in modnih revijah, tako na domačih tleh kot v tujini; v letu 2012 je s svojimi deli ponovno sodelovala na mednarodnem bienalu oblikovanja BIO – 23. v Ljubljani.

V njenih delih se zrcali pravljični panteizem ter urbani slog sodobnosti, zaznamovan z značilnimi avtorskimi potiski, ki zaživijo na oblačilih, tekstilnih izdelkih in dodatkih za dom.

FOTOGALERIJA IZDELKOV ARIJANA GADŽIJEV

www.arijanagadzijev.com
 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *