Avarmino – Ana Vidic

Nenehno išče kaj novega, malce drugačnega a uporabnega in se veseli, ko vdihne materialu življenje.

Avarmino – Ana Vidic


Ana Vidic je absolventka arhitekture, ki poleg idejnih načrtov raznih arhitekturnih projektov rada oblikuje in ustvarja tudi v svetu oblačil, modnih dodatkov in drugih vsakdanjih uporabnih predmetov. Najraje uporablja naravne materiale, kot so bombaž, usnje, kovina, papir...

Pomembni so ji lepi in dodelani detajli, ki izdelku dajo dušo in prepoznavnost. Oblikovati skuša čim bolj preproste, enostavne, vendar izvirne stvari.

Razmišljala je kako bi ustvarila kroj, ki bo več ali manj v enem kosu, s čim manj šivi. Kroj je zminimalizirala in tako je nastalo bombažno AV krilo treh nivojev iz enega kosa blaga.Krilo se lahko nosi kot krilo z nizkim pasom, visokim pasom ali kot obleka. Kroj in oblika sta preprosta, vendar se ob gibanju (vrtenju) razkrije bogastvo oblik, ki jih skriva.

Ustvarja tudi iz usnja. Izziv so ji bile rokavičke, krojene iz enega kosa usnja, prav tako brez šivov, da so čim bolj gladke in prijazne koži. Rokavičke so namenjene vožnji z avtomobilom, kolesarjenju ali samo kot modni dodatek, zato so brez prstov in pokrivajo večinoma le področje dlani. Oživila jih je z raznimi dodatki, pritiskači, ki služijo zapenjanju, so tudi kot okras.

Kot kombinacija modnih dodatkov so prišli še ovratniki. Tudi AV ovratniki so usnjeni, raznih velikosti in oblik in se jih nosi kot nakit.

Ker ji je bilo ustvarjanje z usnji in pritiskači izziv, jih je uporabila tudi v kombinaciji s papirjem in tako so nastali unikatni planerji, spominske knjige, dnevniki..., pri katerih je uporabila kombinacijo raznih materialov (povoskane niti, papirnate servietke, svilene trakove, papir, usnje, pritiskače...).

VEČ FOTOGRAFIJ
 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *