Blackbird bags

Blackbird bags je znamka, ki združuje praktičnost, lepoto in unikatnost.


Rada ima dobre filme, zato jo vsako leto najdete na LIFFu, zelo redko pa v Koloseju. Rada ima tuje jezike in dobre knjige ter morje in sonce.Po naravi precej praktična in meni, da ni dovolj, kadar so izdelki lepi, ampak morajo biti tudi uporabni. Blackbird bags je znamka, ki združuje praktičnost, lepoto in unikatnost. Ne more dan na dan, mesec za mesecem, leto za letom šivati ene in iste stvari, ampak vedno znova preizkuša nekaj novega, zato se za znamko Blackbird bags skriva veliko stvari: od torbic, drobižnic, mobi torbic, trakov za ključe itd.


Šivanje ima v njeni družini dolgo tradicijo, saj je bil prvi šivalni stroj pri hiši že okrog 1910. To je bil litoželezni šivalni stroj na nožni pogon znamke Singer, ki je še vedno pri hiši. Spogledovanje s tekstilom in šivanjem se je začelo že v rosnih letih, ko sta s prijateljico za punčke šivali oblekice. Kot najstnica je domov nosila kose blaga in mamo naprošala, da ji zašije zdaj hlače, drugič bluzo ali krilo. Nekega dne jo je mama imela dovolj in jo poslala na šivalni tečaj. Sprva je šivala oblačila, potem pa je nekega dne imela veliko ostanka blaga in sem si naredila še torbico »za zraven«. Počasi je naredila vedno več torbic in vedno manj oblačil. Sprva torbice zase in za prijateljice, potem pa je leta 2010 v Delovi prilogi Ona zasledila natečaj za nakupovalno torbo, se prijavila, izdelala nakupovalko, ki je prišla med finalnih dvajset in po zaključni prireditvi so jo prijatelji še bolj intenzivno začeli spodbujati naj ustvari svojo blagovno znamko. V jeseni leta 2010 je tako nastala blagovna znamka Blackbird bags.

VEČ FOTOGRAFIJ

blackbird-bags.blogspot.com

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________