CaTniNaS

Ljubezen do nakita jo je odložila na končni postaji, na kateri se je odločila, da nakit začnem izdelovati sama.

CaTniNaS


Pod blagovno znamko CaTniNaS lahko najdete izdelke živih barv in nenavadnih oblik, zanjo pa osebo, ki je preprosto zaljubljena v drugačne, neobičajne stvari in seveda mačke. Ljubezen do nakita jo je odložila na končni postaji, na kateri se je odločila, da nakit začnem izdelovati sama.

Moda in estetika sta od nekdaj imeli pri njej pomembno vlogo, še najbolj pa so jo in jo še vedno pritegnejo stvari, ki so drugačne od občajnega. Pa naj gre za nakit, obleko, pohištvo ali konec koncev način razmišljanja. Vedno so jo pritegnile stvari v manjšini, v zapostavljenih položajih, očesu skriti detalji, ki jih je rada izpostavljala. Mogoče je ravno zaradi tega njen prvi hobi postalo fotografiranje, ki ji še danes predstavlja veliko veselje.

Kot ekonomistka, se nikoli ni videla, med številkami, vedno so ji bile veliko bliže barve, oblike, fotografija, ročne spretnosti, umetnost nasplošno. Pri izdelovanju nakita, se je sprva spoprijela z žičko, a kaj kmalu ugotovila, da bi želela izdelovati nekaj drugačnega, vendar žičke nikakor ni bila pripravljena opustiti. Tako je začela kombinirati in poskušati nove tehnike in se lani konec leta končno našla v kombinaciji žičke, pardo mase in smole. Preprosto je vedela, da je to to. Velike dimenzije, nenevadne oblike, žive barve, nakit, ki govori sam zase. Asortima je sprva zajemal uhančke in prstane, a se kaj hitro razširil še na ogrlice, broške, zapestnice ter lasne dodatke. Nakit, ki ga izdeluje, je namenjen tako mladim kot tudi starejšim »mačkam«, ki se ne bojijo živih barv in prisegajo na nekonvencionalne oblike.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

VEČ

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________