Dalija Sega

Največkrat črpa ideje iz svojega osebnega življenja.

Dalija Sega

Kot akademska kiparka se oblikovanja nakita loteva skozi pogled kiparja in ga tako tudi ustvarja, zato je vsak njen kos miniaturen kiparski unikatni izdelek.

Največkrat črpa ideje iz svojega osebnega življenja. Nakit se spreminja z njo in zelo odraža trenutne dogodke v njenem življenju. Veliko inspiracije jemlje tudi iz narave, vseskozi pa je pri njenem ustvarjanju prisotno pripovedovanje zgodb; zgodb odnosov, lepih, žalostnih zgodb, dvomov, internih bojev… Njena dela so organska, nekatera morda malce groba, vendar se njihova resnična lepota pokaže v detajlih, tako da od lastnika ali gledalca zahtevajo bližino in zanimanje, saj lahko v njih vedno odkrije kakšno novo zgodbo.

''SILVER – POP'' je njena druga kolekcija, ki jo zelo odraža v njenem trenutnem življenjskem obdobju, ko je mama, bolj zrela, ko čisti linije form, išče manj informacij, bolj jo zanimajo kompozicije, komunikacije barv in form. Znotraj svojega nakita ustvarja male slike, kipe. Zanima jo kiparsko-slikarski izraz, s katerim lahko kiti ljudi in s katerim jim tako vizualno kot fizično približa umetniške kose, ki niso več izolirani in omejeni na galerijski prostor, ampak potrebujejo človeka, nosilca, da jih izpopolni. Prstan brez prsta je samo objekt z luknjo na sredini, šele na prstu zaživi kot celota. Kot kip s svojim podstavkom.

Njen nakit je kombinacija nakita iz srebra in hladnega emajla, ki je izjemnih barv. Tudi sicer največ ustvarja iz srebra, ki ga včasih kombinira bodisi z rumenim in rdečim zlatom, porcelanom bodisi z brilijanti, poldragimi kamni ali biseri.

 

FOTOGALERIJA IZDELKOV DALIJA SEGA

www.dalijasega.com

OTVORITEV SEZONE 2022

ARTish KINO ŠIŠKA 2022

-> sobota, 19. marec, med 10.00 in 19.00 

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * * 

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO: sreda, četrtek in petek med 17.00 in 19.00

____________