Deček s soncem

'Proizvodi in storitve za lepši dan!'

Deček s soncem


Blagovna znamka Deček s Soncem ustvarja unikatne proizvode in storitve, s katerimi skuša poleg funkcionalnosti tudi polepšati dan različnim posameznikom. Vsak proizvod vsebuje sporočilno modrost, s katero uporabnik lažje napreduje po lestvici notranjega obilja in harmonije. Če govorimo o stenskih urah, katere bodo predstavljene tudi na Artishu, je zgodba preprosta: 'Ure poganjajo čas, ki pa ni nujno da obstaja! Zato Dečkove ure vizualno ustavijo čas in delujejo kot opomnik, da si je v življenju treba vzeti čas za lepoto in opazovanje!'

DEČKOVA URARNICA: Dečkova urarnica je sestavljena iz različnih steklenih, lesenih in recikliranih ur, katere se prodajajo v majhnih količinah. Prva kolekcija z imenom 'Toplo morje', je vsebovala 50 unikatnih grafik za steklene ure, katere je oblikovalec in audiovizualni umetnik Matej Ocepek ustvaril preko posebnega postopka preslikave iz animacije. Druga kolekcija z imenom 'Zvočna nostalgija' je reciklirala stare vinilke, kasete in cd-je, katere je avtor opremil z energetsko barvo in kristali. Tukaj je še gospod UAUUU, multifunkcionalna ura, miza in mp3 plajer iz debla, ki ima svojo zgodbo, svoje poslantvo in svoj krog oboževalcev.

DEČKOVA NALOGA: Naloga Dečka s Soncem je pomagati ljudem ponovno spoznati, vzljubiti, zavestno okusiti, ovonjati, se zasanjati, srčno zaljubiti, doživeti. Današnji svet ne pozna topline, človek ne premore tišine in naše misli so večinoma usmerjen v strah in pomankanje. Deček tolaži tako nespečne, prestrašene, osamljene kot tudi zmedene, preveč pametne in ego-tripske odvisneže.

DOBRODELNOST:
Odstotek od prodaje izdelkov pod imenom Deček s Soncem se zliva v Dečkov Sklad, iz katerega Deček črpa sredstva za organizacijo osveščevalnih 'gverila' akcij in dogodkov za razvoj senzibilnosti (gurmansko-okuševalni dogodki). Poleg tega se občasno združi tudi s kakšnim podjetjem, s katerim premišljeno izvede dobrodelni dogodek.

ZAČETEK: Vse se je začelo z Dečkovo beležko, nadeljevalo z Dečkovimi risankami (2005, 2006), nadaljevalo z Dečkovimi pesmimi in kratkimi zgodbicamimi (2007, 2009, 2011), prišle so unikatne ure, mize in stoli po naročilu (2012), prihaja še kolekcija čajev, nagrobnih sveč in iger s čokolado...

FOTOGALERIJA IZDELKOV

www.decekssoncem.com

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________