Deček s soncem

'Proizvodi in storitve za lepši dan!'

Deček s soncem


Blagovna znamka Deček s Soncem ustvarja unikatne proizvode in storitve, s katerimi skuša poleg funkcionalnosti tudi polepšati dan različnim posameznikom. Vsak proizvod vsebuje sporočilno modrost, s katero uporabnik lažje napreduje po lestvici notranjega obilja in harmonije. Če govorimo o stenskih urah, katere bodo predstavljene tudi na Artishu, je zgodba preprosta: 'Ure poganjajo čas, ki pa ni nujno da obstaja! Zato Dečkove ure vizualno ustavijo čas in delujejo kot opomnik, da si je v življenju treba vzeti čas za lepoto in opazovanje!'

DEČKOVA URARNICA: Dečkova urarnica je sestavljena iz različnih steklenih, lesenih in recikliranih ur, katere se prodajajo v majhnih količinah. Prva kolekcija z imenom 'Toplo morje', je vsebovala 50 unikatnih grafik za steklene ure, katere je oblikovalec in audiovizualni umetnik Matej Ocepek ustvaril preko posebnega postopka preslikave iz animacije. Druga kolekcija z imenom 'Zvočna nostalgija' je reciklirala stare vinilke, kasete in cd-je, katere je avtor opremil z energetsko barvo in kristali. Tukaj je še gospod UAUUU, multifunkcionalna ura, miza in mp3 plajer iz debla, ki ima svojo zgodbo, svoje poslantvo in svoj krog oboževalcev.

DEČKOVA NALOGA: Naloga Dečka s Soncem je pomagati ljudem ponovno spoznati, vzljubiti, zavestno okusiti, ovonjati, se zasanjati, srčno zaljubiti, doživeti. Današnji svet ne pozna topline, človek ne premore tišine in naše misli so večinoma usmerjen v strah in pomankanje. Deček tolaži tako nespečne, prestrašene, osamljene kot tudi zmedene, preveč pametne in ego-tripske odvisneže.

DOBRODELNOST:
Odstotek od prodaje izdelkov pod imenom Deček s Soncem se zliva v Dečkov Sklad, iz katerega Deček črpa sredstva za organizacijo osveščevalnih 'gverila' akcij in dogodkov za razvoj senzibilnosti (gurmansko-okuševalni dogodki). Poleg tega se občasno združi tudi s kakšnim podjetjem, s katerim premišljeno izvede dobrodelni dogodek.

ZAČETEK: Vse se je začelo z Dečkovo beležko, nadeljevalo z Dečkovimi risankami (2005, 2006), nadaljevalo z Dečkovimi pesmimi in kratkimi zgodbicamimi (2007, 2009, 2011), prišle so unikatne ure, mize in stoli po naročilu (2012), prihaja še kolekcija čajev, nagrobnih sveč in iger s čokolado...

FOTOGALERIJA IZDELKOV

www.decekssoncem.com

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________