JACI - Vesna Lapuh

Zgodba JACI se je začela že v zgodnjem otroštvu Vesne Lapuh – arhitektke, umetnice in vsestranske oblikovalke.

JACI - Vesna Lapuh


JACI je bilo njeno izmišljeno otroško ime, danes pa ji predstavlja čarobno besedo za vstop v brezmejen svet ustvarjalnosti.

Ustvarja od nekdaj. Kot otrok je porisala »gore« papirja, kreirala in šivala obleke za punčke in kasneje tudi zase, oblikovala nakit in se udeleževala raznih slikarskih delavnic in kolonij.

Danes se ukvarja z arhitekturnim projektiranjem, načrtovanjem interierjev in oblikovanjem pohištva. Njena posebna ljubezen je oblikovanje nakita. Nakit je izdelan iz različnih materialov – vendar vedno takšnih, ki so v svoji najbolj osnovni obliki. Ne uporablja šablon. Sama jim "vdihne" inovativne in prikupne oblike.

Navdih za kreativnost so vsekakor ljudje, če govorimo o oblikovanju nakita ali arhitekture. Motive najde v naravi ali pa so popolnoma domišljijski.

Kot ustvarjalko jo najbolj osreči to, da ljudje radi nosijo njene izdelke in se v njihovi družbi dobro počutijo. JACI UNIKATI sijejo s posebno energijo in izžarevajo dobro misel, spleteno v skrbno izbran material.

Letos se bo na Artishu predstavila s svojim prav posebnim izdelkom – koledarjem Ljubljane: Po ulicah in trgih Ljubljane, kjer je glavno mesto upodobljeno v avtorskih arhitekturnih skicah in predstavlja svojevrsten poklon Ljubljani in arhitektom, ki so v njej ustvarjali.

FOTOGALERIJA IZDELKOV
 

ARTish SEZONA 2021 

! NOVA LOKACIJA ! -> ZUNANJA SEZONA / Gallusovo nabrežje / VSAKA SOBOTA  vključno 30.10.

TERMINI (vsaka sobota od 19.6. dalje):

- > OKTOBER 2021: 2., 9., 16., 23. in 30. oktober / med 10.00 in 18.00

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO: sreda, četrtek in petek med 17.00 in 19.00

____________

ARTish v Radovljici pred graščino 

 -> četrtek, 28. oktober RADOVLJICA (med 15.00 in 19.00)

____________

ARTish v KINU ŠIŠKA 2021

-> sobota, 6. november, med 10.00 in 19.00 

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *