Katja Kunstek

Katja je 29 letna univerzitetna diplomirana ekonomistka, ki ne more preživeti dneva brez ustvarjanja.

Katja Kunstek


Že malih nog je ustvarjala s plastelinom in cele dneve presedela za mizo z barvicami v rokah. V srednji šoli je bila za slikanje na svilo nagrajena s tretjim mestom na tekmovanju za Prešernovo nagrado II. Gimnazije Maribor, leta 2009 pa je osvojila 3. mesto na mednarodnem tekmovanju unikatnih kipcev iz polimerne gline.

Navdihuje jo vse, kar jo obkroža, ljudje, živali in narava, ki da dajo domišljiji prosto pot, saj za vsakim grmom, v manjši luknjici ali drobnem cvetku vidi vilinska bitja, ki ji popestrijo še tako turoben dan.

Z izdelavo nakita se je bolj resno pričela ukvarjati pred slabimi desetimi leti, ko jo je prijateljica prvič seznanila s polimerno glino. Od takrat naprej je to njena odvisnost. Vsak dan je izkušnja zase, novo spoznanje in nova ideja, tako pri izdelovanju nakita kot kiparjenju vilinskih bitij, s katerim se je prvič srečala pred približno štirimi leti.

Njeni dnevi so vedno prekratki, saj ji po glavi roji tisoče idej: roža ali konj, ki bi rada prišla na platno, volna, ki bi se spremenila v topel unikatni zimski pulover ali vilinsko bitje, ki ne more dočakati dneva, ko bo lahko razprlo krila in poletelo.

Vesela pričakovanja prijateljic pa so ji pred kratkim dala idejo za čisto novo linijo izdelkov za dojenčke. Izpod njenih rok tako nastajajo tudi unikatne, nežne in tople odejice za dojenčke, prenosljive previjalne podloge, ki olajšajo delo njihovih staršev in najrazličnejše vrečke in dodatki zanje.

VEČ FOTOGRAFIJ

 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *