Klekljan nakit GAMA

Želja avtorice KNG je omogočiti ljudem, da se »okrasijo« bogato, trendi in unikatno, s čipko, v katero so spletene sanje.

Klekljan nakit GAMA


KNG (Klekljan nakit Gama) je brand, nastal pod okriljem in po zamisli avtorice in ustvarjalke Gabrijele Neuvirt. S klekljanjem se je začela ukvarjati pri sedmih letih, svoje poslanstvo in vizijo pa je odkrila šele pred časom. Dvakrat je sodelovala na klekljarskem tekmovanju in dvakrat na natečaju Združenja slovenskih klekljaric in vseh, ki imajo radi čipke. Zelo zgodaj je začela razvijati svoje zamisli in prestavljati meje umetniškega ustvarjanja in izražanja s čipko in v čipki; med drugim tudi s projektom Osnove tehnike klekljanja- inovacijskim predlogom delovnega zvezka za osnovne šole.
Prelaganje klekeljnov je glasba za njena ušesa, plepletanje niti in oživljanje pustega vzorca s pisanimi barvami slika za njene oči. Najti svojo pot in predstaviti staro rokodelsko umetnost na nov in inovativen, drugačen in zanimiv način ji pomeni izziv.

KNG je nastal kot IZZIV - približati klekljano čipko ljudem preko vsakdanjih in uporabnih izdelkov ter jim tako predstaviti resnično vrednost in uporabnost izdelkov ročnega dela, ki predstavlja pomemben del slovenske kulturne dediščine. Samodejno se je porodila ideja o izdelkih, ki so dovolj izrazni in prepoznavni ter uporabni, da so zanimivi za širši krog ljudi, hkrati pa visoko umetniško cenjeni in unikatni, da dopolnjujejo osebni stil posameznika. V okviru branda nastajajo ogrlice, zapestnice, uhani, broške, naglavni nakit, detajli za oblačila, torbice, obutev, pokrivala in drugi dodatki, pa tudi metuljčki, maske za spanje, ovratnički, t-shirti in podobno.

Vsak kos je unikaten in neponovljiv – od vzorca do končnega izdelka in tako dostopen zgolj v okviru KNG. Večina izdelkov je avtoričina prezentacija sveta , gibanja v njem, odnosov med ljudmi in naravnih zakonitosti. S čipko upodablja valovanje morja, cvetenje rož, zibanje dreves v vetru, in predvsem čustva- čipka je oprijemljiva metafora neznanega in neizraženega.

Umetnica iz različnih sukancev (bombažni, laneni, svileni) plete čipkasto zgodbo, kateri eleganco podarijo kristali Swarovski, drugačnost in unikatnost pa ji vdihnejo različni dodatki in materiali na katere je čipka pritrjena (tekstil različnih kvalitet, surova volna, satenasti trakovi ipd.).
Želja avtorice KNG je omogočiti ljudem, da se »okrasijo« bogato, trendi in unikatno, s čipko, v katero so spletene sanje.

FOTOGALERIJA IZDELKOV


 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *