KRT

KRT je zgodba, ki sta jo začela pisati, ali bolje, risati, tiskati in oblikovati izdelovalca Tamara Rimele in Robert Kosmač.

KRT


Mirno življenje v hiški z vrtom sta razburkala z uresničevanjem idej v svoji delavnici. Oba ustvarjata v različnih medijih že kar pomnita. Skupaj sta najprej začela izdelovati uporabne in lepe stvari za svoj dom ter darila za prijatelje in njihove otroke. Ko sta svoje izdelke pokazala in delila z drugimi, pa je bilo kmalu treba izdelati tudi kaj po naročilu.

Navdihuje ju preprostost vsakdanjika. Ob negovanju svojega vrta, med sprehodi in ob srečanjih kreativnih in sproščenih ljudi vedno znova najdeta utrinke za kako novo skico. Nemalokrat pa njuno domišljijo spodbudi tudi kak nostalgičen spomin ali dotik stvari iz preteklosti.
Rezultat individualnega dela ter njunega sodelovanja je blagovna znamka KRT. Vse grafike, ilustracije, nakit, potiskane izdelke iz tekstila, izdelke iz lesa in drugih materialov namenjene otrokom in domu, naredita ročno od začetka do konca sama.

Uporabni izdelki nastajajo iz interesa do samega procesa izdelave in iz ljubezni do lepega, vendar je v ospredju njihova funkcionalnost. Želita, da njune preproste in lično izdelane reči s svojimi barvami, oblikami in teksturami uporabnikom popestrijo vsakdan.

FOTOGALERIJA

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *