Lenn

Zgodba o veselju do življenja in ljubezni do vsega lepega.

Lenn


Alenka Hudales, ustvarja pod blagovno znamko Lenn malo manj kot deset let. Že zelo zgodaj je odkrila veselje do risanja in posebno strast do različnih, na otip zanimivih materialov. Skozi študij oblikovanja oblačil in tekstilij se je med drugim urila v stiliziranju risbe in ustvarila veliko zanimivih in zabavnih likov, ki razkrivajo njeno igrivo otroško plat. S tehniko sitotiska je ustvarjala različne grafične vzorce in vstopila v svet tekstila, ki ostaja njena ljubezen še danes. Zgodba Lenn se je v bistvu začela kmalu za tem, ko je svinčnik in papir zamenjala za šivalni stroj, sita, barve in tekstil.

Po naravi je praktična in rada vidi, da so izdelki tudi uporabni. Zato so torbice precej logičen začetek na njeni poti raziskovanja meja, lepega in funkcionalnega ter v nekem obdobju tudi kiča. Velike pisane borše so se sčasoma prelevile v malo manjše, iz različnih tekstilnih kosov sestavljene, barvito potiskane torbice. Ves čas jo je zanimala dvojna uporabnost izdelka in v tej smeri še vedno veliko raziskuje. Izpod njenih rok je nastalo mnogo drugih stvari kot so recimo unikatno potiskane majčke ali pa stilizirani kipci, lučke, ki so bile del pohištva itd. Med drugim je odkrila veliko veselje do oblikovanja izdelkov za dom in otroke. V zadnjem času oblikuje predvsem unikatne serije dekorativnih blazin, košaric, prtov, pogrinjkov, obeskov za ključe, oddejic za malčke, igrivih blazinic za otroke in še marsikaj uporabnega bi se našlo. Darilca so zanjo prav posebna kategorija in v tem trenutno tudi najbolj uživa.

Danes ustvarja precej bolj minimalistično in umirjeno. V mislih ima še mnogo idej, ki so vse bolj osebne narave. Vleče jo v raziskovanje izdelkov s tradicijo, prihodnost pa vidi tudi v povezovanu z drugimi slovenskimi ustvarjalci.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

VEČ . . .

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________