Loredana Zega

S čudovito umetnostjo lepopisja in plesa je povezana že od zgodnjih, osnovnošolskih let...

Loredana Zega


Je predana samostojna kaligrafinja in umetnica z bogato ustvarjalno energijo in močno strastjo do dela.
S čudovito umetnostjo lepopisja in plesa je povezana že od zgodnjih, osnovnošolskih let...

V zadnjih 10ih letih je svoje znanje predala več kot 2000 ljudem iz celotne Slovenije. Med zanimiva naročila šteje tudi dela za Narodni muzej Slovenije, Muzej krščanstva ter Narodno galerijo Slovenije.

Leta 2007 je pod okriljem Denisa Browna, vodilnega kaligrafa v svetovnem merilu, močnonapredovala in postala članica združenja angleških kaligrafskih mojstrov CLAS – CalligraphyLettering Art Society. Lani je za svoje delo prejela certifikat za najbolj inovativen izdelek, na kaligrafski razstavi v Britanski knjižnici (British Library) v Londonu (www.kaligrafija.org - gumb svetilke), kmalu zatem pa osvojila Angleško Nacionalno Kaligrafsko Diplomo z odlično oceno.

V zadnjih nekaj letih je pričela z raziskovanjem novih načinov pisanja, ki združujejo pisanje z glasbo in plesom ter se dodatno izobraževala na področju sodobnega plesa in kaligrafije, in sicer v v Belgiji, Irski ter Veliki Britaniji... Tako je ustvarila tudi multimedijsko produkcijo "Zapleši črke!", s katero trenutno gostuje po Sloveniiji.

Njena strast in hiperaktivnst, daleč presegata 8 urni delavnik, zato živi vzporedno v več vesoljih hkrati...

Ko ne pleše in ustvarja črk na odru z njenimi najbolj ljubimi pisali: metlami, brisalci za šipe, grabljami, kreditnimi karticami, lesenimi deščicami in ....), potem prime za najtanjši čopič in najmanjše pero, ter izdeluje izdelke, ki jih vidite tu. Takrat se mora njena roka pokoriti njenemu duhu in mora biti mirna,
obvladovana in popolna...

Loredani je več kot užitek biti kaligrafinja...

FOTOGALERIJA IZDELKOV

loredanaales.blogspot.com

www.kaligrafija.org

 

 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________