Lufta - Maja Ljubič

Če bi zares zaživeli, bi dobili imena, Žužbuži, Matarfincli, Algepalge, Pičpoči, Stvorki,…

Lufta - Maja Ljubič


Vedno znova prigomazijo nič kaj strašanski razni hrošči in druga, vsaj na pol živalska ali rastlinska bitja v neštetih različicah. Če bi zares zaživeli, bi dobili imena, Žužbuži, Matarfincli, Algepalge, Pičpoči, Stvorki,… A brez bojazni, za enkrat so zaživeli le v verigi manifestiranih idej, kasneje s koketiranjem s simpatizerji, za tem s častnim okraševanjem izbrancev, ter ne nazadnje s cekinom v zapuščeni valilnici.

Živahni žužki tako priplezajo do ušes drznih in neustrašnih, tam jim potem prišepetavajo zgodbe o paralelnem svetu, kjer se… no, to je pač skrivnost,o kateri sle lahko prepriča le vsak sam.

Nikakršna skrivnost pa ni to, da za oblikovalko nastajanje tega nakita pomeni igra med usmerjanjem in prepuščanjem, pri čemer se žice kot vodilni material, nikoli ne zafecljajo… kar se morda na prvi trenutek ne ujema z vizijo, je v naslednjem trenutki že nova mala skulptura, nov izdelek. Tako lahko v neskončno nastajajo novi kosi, a ponoviti, narediti paru par, pa zahteva več truda, vešče gibe ter vztrajnost.

VEČ IZDELKOV
 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *