MADE IN HVAR

Avtorica vseh izdelkov živi med Ljubljano in Hvarom. Oba mesta ima rada in v obeh mestih ljubi in dela.  

MADE IN HVAR


Na ARTish je Iva Boras prišla s Hvara, najbolj dišečega hrvaškega otoka. Prinesla je cvet eterične bilke - lavande, katero je avgusta nabirala na težko dostopnih lokalitetih in zato v neoporečno čisti in kakovostni prsti.

Le z lavando (sivko), katere učinek je sproščujoč in zdravilen, polni svoje izdelke. Ponekod doda še umetno polnilo, zaradi oblike. Ponekod pa pusti možnost, da se lavanda vzame ven iz izdelka, in se le ta lahko opere ali nadopolni s svežo sivko.

Izbirate lahko med igračo v obliki muce, pokrivala za oči, blazino, ki prav pride na poti ali pa srček h kateremu dopišete svoje sporočilo in ga podarite na ta izviren način. Poveste pač kar sami mislite ali koga citirate.

Valentinovo je ustvarjeno za napisati, podariti in sanjati naprej. O ljubezni, globoki, pravi, enkratni. Trajajoči. Napisati oziroma povedati ljubljeni osebi svoja čustva.
Na ARTishu bo predstaila svoje nove izdelke:
- Torbe „za na jogo“ z žepom, so lahko
- torbice „za čez ramo“ s tremi žepi.

Multiuse v tem multitasking svetu, kjer gre za praktičnost in uporabnost. Torbic nimamo nikoli dovolj. Zlasti če želimo vaditi na lastni joga-podlagi. Pokrivalo za čez oči, „shavasana eye cover“ se lahko obesi za gumb ali pa da v žep, skupaj s ostalimi predmeti, katere običajno imamo s seboj ( ključi, telefoni, kartice…). V sezoni kopanja v morju, uporabimo to torbo za prenašanje brisače in podobnih „plaža rekvizitov“.

Avtorica vseh izdelkov živi med Ljubljano in Hvarom. Oba mesta ima rada in v obeh mestih ljubi in dela. Šivalni stroj in podlago za jogo ima vedno s seboj. Naučila se je: biti tukaj in zdaj, sproščeno delati, poenostaviti in na najbolj bistveno se usmeriti. Ima rada minimalizem, a ni sužnja enega sloga. Barve povedo veliko in jih smiselno uporablja. Veliko riše. Piše kolumno v hrvaškem časopisu 100% prirodno in dela v kulturni redakciji ljubljanskega radija Študent.

Joga risbe so tudi na voljo na Artishu. Zato ker je vsaka asana – svet za sebe in se o vsaki da veliko povedati, o njej razmišljati, jo zadržati par vdihov in izdihov in ker je dobro, da se tudi zunaj joga – podlage spomnimo zakaj gre pri jogi.

S jogo se Iva ukvarja lep kup let, se uči in vodi učence začetnike v svet joge. Uči skoraj ena na ena, vsekakor zelo male skupine. Meni da se tako doseže kvaliteta, znanje in se preprečijo poškodbe. Joga je del življenja, tako kot so to vsi izdelki, ki jih razstavlja na ARTish Valentinovo eventu februarja 2015.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

ARTish SEZONA 2021 

! NOVA LOKACIJA ! -> ZUNANJA SEZONA / Gallusovo nabrežje / VSAKA SOBOTA  vključno 30.10.

TERMINI (vsaka sobota od 19.6. dalje):

- > OKTOBER 2021: 2., 9., 16., 23. in 30. oktober / med 10.00 in 18.00

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO: sreda, četrtek in petek med 17.00 in 19.00

____________

ARTish v Radovljici pred graščino 

 -> četrtek, 28. oktober RADOVLJICA (med 15.00 in 19.00)

____________

ARTish v KINU ŠIŠKA 2021

-> sobota, 6. november, med 10.00 in 19.00 

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *