MATEiKA

MATEikA punčke so izdelane iz samih naravnih materilov, polnjene z nepredeno volno, zato otrokom tako lepo dišijo in njim so tudi namenjene.

MATEiKA


Blagovna znamka MATEikA je produkt Mateje Zaletel ki je, kot veliko drugih ekonomistov zaplavala v ustvarjalne vode. Najmočneje se je ustvarjalnost odprla po delu z otroci in študiju za waldorfskega pedagoga. Tam so na seminarju izdelali punčko in takrat so jo “pupe” dobesedno začarale. Prvo pupo oblikuješ navadno po svoji podobi…in ker je bila prva res podobna Mateji, čeprav je bila namenjena njeni mlajši hčeri, so vse ostale pupe MATEikA (po “Matejki zlati”, kot jo je včasih klicala mama).

MATEikA punčke so izdelane iz samih naravnih materilov, polnjene z nepredeno volno, zato otrokom tako lepo dišijo in njim so tudi namenjene. Vsaka punčka je unikatna in navdih pride ob izdelavi sami ali po želji staršev za otroka. Večji kot je otrok, manjša naj bo punčka. Za dojenčke in najmlajše, ki dajejo stvari še v usta, so primerni sanjavčki, to so pupe, ki so mehke in crkljive, a brez laskov, dodan jim je lahko tudi lesen obroček za grizenje.

Ob izdelavi punčk so se rodile nove stvari: male punčke in angelčki, pa igrače za hišne ljubljenčke, saj tudi njim volna lepo diši. Zbirka brošk v obliki srčkov, je bila ustvarjena, ko so se v naravi prikazovale podobe srčkov. Nastala je kolekcija babušk, ki jih lahko odišaviš, saj so babuške letos na vsakem koraku.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *