Matic Praznik - JUICY

Njegovo vodilo pri ustvarjanju je barva in pa predvsem večji kosi odpadnega materiala, katere išče po odpadih in smetiščih.

Matic Praznik - JUICY


Ker so smeti grde in neestetske in ker dajemo velik pomen reciklaži odpadkov jih tudi sam reciklira, vendar na drugačen način. Združuje različne oblike in materiale, vrne jim vrednost in jim da nov pomen oziroma novo vlogo. Hkrati ga pritegne tudi to, da se kot ustvarjalec sooča s problemom dane forme, ki sama po sebi že je, in iz nje izpelje nov kiparski ali pa slikarski objekt. Kombinira različne materiale, najraje kovine in umetne mase ter različne oblike, ki so ponavadi že »ready made« izdelki. Ukvarja se predvsem z likovnim problemom gravitacije, teže in barve ter kompozicije v barvi in obliki. V svojih delih poskuša združiti kiparstvo, slikanje in industrijsko oblikovanje.

»Sam sem mnenja, da je likovna umetnost lahko tudi uporabna. Če so kipi in slike »okras«, zakaj ne bi imeli še uporabne vrednosti. Slika je lahko tudi svetlobni objekt, kip pa miza ali počivalo, pomembno je le, da je izdelek unikaten in ni serijski proizvod. Razprav o tem je sicer veliko, jaz vztrajam na svoji poti, saj sem po duši tudi oblikovalec, zato v svojih delih združujem različna likovna področja«.

Izdelke z uporabno vrednostjo je združil pod imenom JUICY.

VEČ FOTOGRAFIJ

Matic Praznik FB

 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________