MATYA

Matya nakit morda ni vsakdanji za vsakogar, vsekakor pa polepša še tako siv vsakdan vsakomur.

MATYA


Pod znamko Matya se skriva 27-letna Mateja Mikulan: ljubiteljica mačk, kave, uličnega gledališča, gradov, gotike, Orienta, vintage pohištva, čipk, velikih kosov nakita in vsega barvitega.

Njen prvi pravi kos nakita je nastal že kar nekaj let nazaj, ko je prijateljici pozabila kupiti darilo, v predalu pa cel kup bleščic, perlic, filca in perja, ki je kar klical k uporabi. Tako je v roke vzela šivanko in sukanec ter na filc našila male bleščice in perlice ki so se združili v, takrat, malce kičaste uhane. Po tistem je ustvarjanje nakita dala malce na stran in se posvetila krašenju kostumov za orientalski ples in se sama naučila nekaj tehnik in trikov, ki jih uporabljajo mojstri krašenja iz Bližnjega vzhoda. Januarja letos se je spravila h delu prve tovrstne verižice na pobudo prijateljice in tako se je pričela popolnoma nova zgodba.

Matya so predvsem verižice in obročki za lase, ki se spogledujejo z vzorci Bližnjega vzhoda, geometrijskimi vzorci in s sproti nastalimi vzorci Matejine domišljije.

Matya nakit morda ni vsakdanji za vsakogar, vsekakor pa polepša še tako siv vsakdan vsakomur.

FOTOGALERIJA IZDELKOV
 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *