METKA BOGATAJ

Njeni začetki ustvarjanja segajo že v otroštvo, ko sje pletla in kvačkala jope ter puloverje

METKA BOGATAJ


Po osnovni izobrazbi je univ. dipl. sociologinja, vendar jo je ves čas spremljalo tudi zanimanje in veselje do mode in ustvarjenja. Vedno je stvari želela spreminjati in jih popravljati po svoje. Vzpodbudo za oblikovanje nakita pa je našla ob prijateljici - modni oblikovalki Nataši Dobrovoljc, tako se je rodila želja in strast po izdelovanju svojih izdelkov. Zadnji dve leti se tako ukvarja z oblikovanjem lastnega unikatnega nakita.

Pri izdelovanju nakita je samouk, a svoje znanje nadgrajuje s tem, ko dela in obenem tudi odkriva nove tehnike oblikovanja. Nagrada in potrditev za njeno delo, je tudi pridobitev certifikata Obrtne zbornice Slovenije, da se njeni izdelki štejejo za umetnostno obrt.

Inspiracije za ustvarjane črpa iz lepot vsakdanjih trenutkov ... Vodi jo lastna domišljija, igrivost barv ter strast in veselje do oblikovanja posebnih in unikatnih izdelkov.

Unikaten, ročno izdelan nakit oblikuje v različnih tehnikah, od kvačkanja do prepletanja razno barvnih žic iz aluminija ter bakrenih in posrebrenih žičk, v katere napleta pisane perlice različnih materialov, poldrage kamne, brušeno steklo, kristale Swarovski ...

Njen nakit je primeren za vsak dan ali posebne priložnosti.
Rada ustvarja opazne večje kose nakita, pa tudi bolj minimalistične. Odvisno od naročil in želja, saj z veseljem izdeluje tudi po naročilu.

Obožuje nakit v živih barvah, ki se lepo sklada k barvam oblačil, ki jih nosimo. Saj lahko samo z enim posebnim kosom nakita, čisto spremenimo zunanjo podobo in ji damo pridih unikatnosti.

FOTOGALERIJA

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________