MINCA ZUPANC - Type Right Err

 Provokativne misli v angleščini, ki delujejo skoraj kot življenjske maksime, prihajajo neposredno iz avtoričinega pogleda na svet.

MINCA ZUPANC - Type Right Err

 
Kot črno beli napisi v fontu pisalnega stroja so s kolekcijo kvalitetnih kravat in majic postali prodajno dostopni tudi ostalim kritičnim glavam, ki čutijo, da se z njimi lahko poistovetijo, ali pa jim je zanimiva zgolj njihova dvoumna interpretacija, s katero lahko zaposlijo svojo domišljijo ali izzivajo ostale.

BLAGOVNA ZNAMKA Type right err
Skovanka Meezoo (Meenca Zoopanc) oziroma psevdonim za izražanje lastnih kratkih izrekov, zapisov, misli, verzov, aforizmov in tudi pesmi obstaja že vrsto let in se pri oblikovalki Minci Zupanc pojavlja skoraj kot njen alter ego, s katerim se poistoveti vsakič, ko jo spreleti zanimiva misel ali ideja, ki jo je vredno zapisati ali širše razdelati na kosu praznega papirja. Strast do tovrstnega kovanja zanimivih, tudi bolj temačnih, sarkastičnih, kritičnih ter provokativnih verzov, se je, tudi zavoljo njene afinitete do pisalnih strojev, prenesla v konkretno blagovno znamko Type right err, pod katero je za začetek ustvarila kolekcijo kravat z 10 verzi za vse resne ali manj resne poslovneže, težke ali manj težke egotripe in predvsem trendovske modne navdušence, sledila pa je še kolekcija T-shirt majic za ženske in moške iz 100% organskega bombaža, na katerih je natipkanih njenih novih 8 sočnih verzov, ki vas v tem poletju nikakor ne bodo pustili hladne.

OPIS OBLIKOVALKE
Minca Zupanc iz Ljubljane je po profesiji anglistka, ki poučuje in prevaja že vrsto let, z enako vnemo in predanostjo pa se ves čas loteva tudi oblikovanja. Pred leti je ustanovila svojo prvo blagovno znamko Meezoo Soovenirs, ki zajema linijo posebnih spominkov za Slovenijo. Iz njene dolgoletne strasti do kreativnega pisanja pa je skoraj neizbežno sledilo še rojstvo znamke Type right err, ki ji predstavlja izrazno sredstvo, skozi katerega izraža svoj kritičen pogled na svet in v katerem se lahko prepoznajo tudi vse druge, malo bolj zahtevne glave. Ali kot pravijo etikete na majicah: Words are your sharpest swords.

OPIS DELA/IZDELKOV IN NAČIN IZDELAVE/CENE IZDELKOV
Kravate Type right err z verzi so kot končni izdelek v celoti plod domišljije oblikovalke Mince Zupanc, ki je lansko leto začela sodelovati s priznanim slovenskim podjetjem z dolgo tradicijo kakovostnega ročnega tkanja kravat iz vodoodporne mikrofibre. Unikatna in originalna pisava/font prihaja iz pisalnega stroja Alpina, na katerega so misli, ko nastanejo, najprej natipkane, nato prilagojene za tisk in odtisnjene s postopkom 'screen-printa' (preslikači). Enak postopek velja tudi za bombažne majice iz ekološkega bombaža v črni in beli kombinaciji, ki se naročajo pri preverjenemu in zanesljivemu dobavitelju s certificirano kakovostjo 100% ekološkega bombaža. Za končno piko na i se v črno-beli kombinaciji vsakemu kupcu Type right err izdelka priloži še stilsko dovršena in konkretna embalaža z logom in vsemi deklaracijami.

OPIS KRAVATE:
standardna dolžina 148 cm, kroj 'slim' (ožja po širini), vodoodporna mikrofibra, certifikati kakovosti: 'Waterproof', 'Water resistant' in 'Lotus-Effect'
Vzdrževanje: mrzla voda, zmerna centrifuga, zravnati pri sušenju.
Izdelava: BRASIM d.o.o.

OPIS T-SHIRT MAJICE:
100% organski bombaž v beli in črni barvi, s certifikatom OCS (100%-OCS: Organically Grown Cotton, certified by Control Union Certifications), preslikači natisnjeni na majice do 175 stopinj in so pralni na 30 stopinj
Izdelava: Stedman, Stars organic cotton collection, vse deklaracije na notranji strani majice

FACEBOOK: Type right err
SPLETNA STRAN: http://typerighterr.etsy.com/

 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________