Miša Shaker

Ideje jo prehitevajo, materiali očarajo.

Miša Shaker


V tem življenju ima veliko srečo. Vse otroštvo in mladost so jo uničevali in zatirali, in ji tako omogočili, da se je borila, in zmagala. V boju proti grdemu in zlemu. Zato povsod najde nekaj lepega. In tega ji je bilo podarjenega ogromno. Prelepa domovina, čudoviti otroci, njihovi otroci in vedno nekaj žarečega, kar jo obkroža. Njeno lepo domovanje in njena do vrha natlačena, skoraj neprehodna delavnica. Ki pa je zadnje, česar bi se lahko odrekla. Včasih se težko spravi dol, v bivšo garažo. Ampak ko je med neštetimi škatlami in predalčki in spet škatlami, orodjem in trakovi, pozabi na čas in on name. In tako nastajajo njene obešanke in magnetki in včasih male skulpture.

Mnogo let je, kar si je zadnjič lahko nalakirala nohte. Roke ima vedno poškodovane in razbolene. Ampak nič zato. Kako naj sicer napolni škatlo z barvitimi angelčki, Malim princem, Piko Nogavičko, oznakami za spalnice, WCje, kopalnice in z deščicami za novorojenčke?

Ideje jo prehitevajo, materiali očarajo. Njene kreacije so njena obveza in strast. Ko si v tem vrtincu, ne moreš več izstopiti.... pa tudi noče, le zakaj? Življenje je čudovito.


FOTOGALERIJA IZDELKOV

 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *