Ana Hribar – ustvarjanje pohištva

Miss Maus oživlja pozabljene ornamente.

Ana Hribar – ustvarjanje pohištva


Miss Maus pohištvo in drugi izdelki nastajajo pod spretnimi prsti Ane Hribar, ki se je več let v Rimu izobraževala na področju različnih tehnik slikanja in predelave lesa.

Odraščala je v obrtniški družini, kjer se je dobro spoznala z ročnim, velikokrat dolgotrajnim delom, ki na koncu proizvede izdelek z dodano vrednostjo. Vonjave in zvoki delavnice so jo spodbudili, da je našla svojo strast in ljubezen do ustvarjanja z lesom. Prva predelava mize, namenjene na kosovni odvoz, je pri 15 letih začrtala njeno življenjsko pot.

Ana išče inspiracijo v raziskovanju ornamentike različnih obdobij in kultur - od gotike, renesanse, baroka pa tja do Grkov, Etruščanov, Rimljanov ter ornamentike starih japonskih oblačil in afriških stenskih poslikav. "Pozabljene" vzorce skuša združiti s sodobnimi iskrami in prislikati zgodbe za odrasle, manj odrasle in otroke. Poleg estetskega videza pa ji je zelo pomembna tudi uporabna vrednost predmeta.

Olajšati si bivanje, je Anin moto. Tako so na primer nastali obešalniki, ker so hlače skrivale naslonjač stola in ruta ni našla svojega mesta. Obešalnik je zapolnil prazno steno in nastal je obešalnik kot oblečena slika.

S poslikavami staremu in odvrženemu pohištvu daje novo življenje. Izdeluje pa tudi nove predmete iz preprostih materialov kot sta les in železo.

Unikatnost poslikavam Ana doda tudi tako, da meša barve med slikanjem in s tem poskrbi za neponovljivost barvnih odtenkov na lesnih površinah.

Sodeljuje tudi s Centrom ponovne uporabe iz Rogaške Slatine, ki je bil registriran kot prvo socialno podjetje v Sloveniji.

Trenutno živi in dela med Ljubljano, Dvorom pri Žužemberku in Rimom.

 

FOTOGALERIJA IZDELKOV ANA HRIBAR

www.anahribar.blogspot.com

www.facebook.com/missmaus.design
 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *