Ana Hribar – ustvarjanje pohištva

Miss Maus oživlja pozabljene ornamente.

Ana Hribar – ustvarjanje pohištva


Miss Maus pohištvo in drugi izdelki nastajajo pod spretnimi prsti Ane Hribar, ki se je več let v Rimu izobraževala na področju različnih tehnik slikanja in predelave lesa.

Odraščala je v obrtniški družini, kjer se je dobro spoznala z ročnim, velikokrat dolgotrajnim delom, ki na koncu proizvede izdelek z dodano vrednostjo. Vonjave in zvoki delavnice so jo spodbudili, da je našla svojo strast in ljubezen do ustvarjanja z lesom. Prva predelava mize, namenjene na kosovni odvoz, je pri 15 letih začrtala njeno življenjsko pot.

Ana išče inspiracijo v raziskovanju ornamentike različnih obdobij in kultur - od gotike, renesanse, baroka pa tja do Grkov, Etruščanov, Rimljanov ter ornamentike starih japonskih oblačil in afriških stenskih poslikav. "Pozabljene" vzorce skuša združiti s sodobnimi iskrami in prislikati zgodbe za odrasle, manj odrasle in otroke. Poleg estetskega videza pa ji je zelo pomembna tudi uporabna vrednost predmeta.

Olajšati si bivanje, je Anin moto. Tako so na primer nastali obešalniki, ker so hlače skrivale naslonjač stola in ruta ni našla svojega mesta. Obešalnik je zapolnil prazno steno in nastal je obešalnik kot oblečena slika.

S poslikavami staremu in odvrženemu pohištvu daje novo življenje. Izdeluje pa tudi nove predmete iz preprostih materialov kot sta les in železo.

Unikatnost poslikavam Ana doda tudi tako, da meša barve med slikanjem in s tem poskrbi za neponovljivost barvnih odtenkov na lesnih površinah.

Sodeljuje tudi s Centrom ponovne uporabe iz Rogaške Slatine, ki je bil registriran kot prvo socialno podjetje v Sloveniji.

Trenutno živi in dela med Ljubljano, Dvorom pri Žužemberku in Rimom.

 

FOTOGALERIJA IZDELKOV ANA HRIBAR

www.anahribar.blogspot.com

www.facebook.com/missmaus.design
 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________