MOKOSH

Eva Poženel se predstavlja z znamko nakita Mokosh in je diplomirana industrijska oblikovalka akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, ki se je po študiju usmerila v oblikovanje in izdelovanje nakita iz žlahtnih kovin in 3D tiska. 

MOKOSH

 
Tudi diplomsko nalogo je posvetila raziskovanju tega medija, za tematiko pa si je izbrala starodavnega Kurenta, ki mu je namenila celotno kolekcijo srebrnega nakita, prvotno tiskanega v vosek. Svoje znanje oblikovanja nakita je izpopolnjevala v draguljarni Malalan v Ljubljani, kjer je bila kolekcija Kurent tudi izdelana.

Po svoji diplomi se je preselila na Nizozemsko, kjer študira petje na glasbeni akademiji, a se kljub temu neprestano predaja ustvarjanju nakita v času, ki ga “krade” študiju glasbe.

!Zanimajo in navdihujejo jo različni pogledi na naravo; nepojmljivost vesolja na enem koncu in mikro sveta na drugem. V svojem nakitu odslikuje rastlinstvo in živalstvo, mitološke pripovedi ter abstraktne matematične in filozofske ideje ter elemente likovne umetnosti.

Razpon njenega dela sega od minimalističnih, čistih in logičnih linij do bogatih, organskih in vidno ročno izdelanih form, ki namigujejo na antiko, vsem pa je skupna eklektičnost.

Enkrat se posveti simbolizmu in sledi točnemu načrtu, drugič se prepusti poskusu, kjer kosi malo da ne sami diktirajo končno obliko in so lahko povsem abstraktni, nepredvidljivi in celo poučni.

FOTOGALERIJA IZDEKOV

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________