MyClayDay – Barbara Uštar

Na začetku jo v svet keramike zanese bolj slučajno . . .

MyClayDay – Barbara Uštar


Na začetku jo v svet keramike zanese bolj slučajno, v iskanju dejavnosti, s katero bi izrazila svojo po dolgem času ponovno odkrito ustvarjalno žilico.
Prve negotove korake naredi na dvodnevnem začetnem tečaju oblikovanja keramike in se jeseni leta 2004 dokončno »okuži«. Slabi dve leti zatem v očetovo garažo že postavi svojo peč in začuti čudovito ustvarjalno svobodo, ki ji jo posedovanje lastne peči nudi.

Naprej se štiri leta šola v Šoli keramike mojstra Zvonka Bizjaka, poleti pa hodi na Hrušico v Poletno šolo, kjer se pri mentorci Nataši Sedej seznani z osnovami oblikovanja keramičnega nakita in opravi tečaj Velike forme, Zvonko pa jih nauči osnov mozaika in tehnike Raku. Na Hrušico rada hodi tudi zaradi zanimive Zvonkove hiše, v kateri tečajniki bivajo, odlične hrane, s katero jih razvajata Nataša in Zvonko, prelepe neokrnjene narave, ki jih obkroža in medvedov, ki jih slutijo v hosti čisto blizu.

V Španijo se odpravi po znanje o visoko žgani keramiki, kamenini, ki jo po malem mika že od samega začetka in ugotovi, da je to njeno pravo poslanstvo. Dopade se ji njena groba, nezloščena, naravna pojava in se odtlej posveča v glavnem njej.
Izdelki, ki jih postavlja na ogled, so plod vsega zgoraj opisanega. Dela, bere, se navdušuje, obupuje, se izobražuje, preizkuša, išče materiale, sestavlja svojo lastno ustvarjalno zgodbo.

Navdih najde v naravi,v gozdu, na cvetočih travnikih, kot aktivna potapljačica pa zlasti pod morsko gladino, kjer je svet povsem drugačen, oblike živega in neživega sveta pa za kopenskega prebivalca nenavadne in navdušujoče.
S svojimi izdelki je na začetku »razveseljevala« svoje bližnje, zdaj ko so že malo bolj »zreli«, pa so številni našli svoj dom širom Slovenije in s pomočjo njene trgovinice na Etsyu tudi po celem svetu.

FOTOGALERIJA IZDELKO MyClayDay

Več . . .

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________