MyClayDay – Barbara Uštar

Na začetku jo v svet keramike zanese bolj slučajno . . .

MyClayDay – Barbara Uštar


Na začetku jo v svet keramike zanese bolj slučajno, v iskanju dejavnosti, s katero bi izrazila svojo po dolgem času ponovno odkrito ustvarjalno žilico.
Prve negotove korake naredi na dvodnevnem začetnem tečaju oblikovanja keramike in se jeseni leta 2004 dokončno »okuži«. Slabi dve leti zatem v očetovo garažo že postavi svojo peč in začuti čudovito ustvarjalno svobodo, ki ji jo posedovanje lastne peči nudi.

Naprej se štiri leta šola v Šoli keramike mojstra Zvonka Bizjaka, poleti pa hodi na Hrušico v Poletno šolo, kjer se pri mentorci Nataši Sedej seznani z osnovami oblikovanja keramičnega nakita in opravi tečaj Velike forme, Zvonko pa jih nauči osnov mozaika in tehnike Raku. Na Hrušico rada hodi tudi zaradi zanimive Zvonkove hiše, v kateri tečajniki bivajo, odlične hrane, s katero jih razvajata Nataša in Zvonko, prelepe neokrnjene narave, ki jih obkroža in medvedov, ki jih slutijo v hosti čisto blizu.

V Španijo se odpravi po znanje o visoko žgani keramiki, kamenini, ki jo po malem mika že od samega začetka in ugotovi, da je to njeno pravo poslanstvo. Dopade se ji njena groba, nezloščena, naravna pojava in se odtlej posveča v glavnem njej.
Izdelki, ki jih postavlja na ogled, so plod vsega zgoraj opisanega. Dela, bere, se navdušuje, obupuje, se izobražuje, preizkuša, išče materiale, sestavlja svojo lastno ustvarjalno zgodbo.

Navdih najde v naravi,v gozdu, na cvetočih travnikih, kot aktivna potapljačica pa zlasti pod morsko gladino, kjer je svet povsem drugačen, oblike živega in neživega sveta pa za kopenskega prebivalca nenavadne in navdušujoče.
S svojimi izdelki je na začetku »razveseljevala« svoje bližnje, zdaj ko so že malo bolj »zreli«, pa so številni našli svoj dom širom Slovenije in s pomočjo njene trgovinice na Etsyu tudi po celem svetu.

FOTOGALERIJA IZDELKO MyClayDay

Več . . .

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________