Petra Kern Designs

Znamka Petra Kern Designs ljubi vzorce, barve in naravo.

Petra Kern Designs


Zato so linije organske, "nepravilne" in včasih malce nelogične. V svojih dizajnih se rada igra z gibanjem, plastenjem, včasih z barvami celo poizkuša ujeti vonj cetja. Nenehna inspiracija so rastline, ptice, metulji, pa tudi vsakdanji predmeti - čajniki, skodelice ipd.

Petra se še vedno rada spominja dolgih zimskih popoldnevov, ko je z dedkom sedela v kuhinji in mu naročala, kaj naj nariše. Risbe so jo vedno znova očarale, prav tako predmeti, ki so prav s poslikavo dobili novo, lepšo podobo. Že takrat si je želela, da bi "ko bo velika" bila slikarka. Leta so tekla, Petra se je zaposlila kot novinarka, saj je pisanje druga njena velika ljubezen. Sanje so spale, niso pa zamrle in ko so v letih 2009 in 2010 nastajale kolekcije voščilnic, je iskala medije s katerimi bi lahko razvila ustvarjalnost. Odkrila je mešano tehniko, kjer ni nič prepovedano in so možnosti malone neskončne. Idealno "platno" za njene stvari je postal odpadni mizarski material, ki tako dobiva novo podobo s cvetjem, pticami, metulji in angeli, ki nosijo besedno sporočilo, ki popestrijo prav vsak prostor.

Prav tako je hkrati razvijala svojo ljubezen do vzorcev, ki se odraža v kolekciji štirih rokovnikov, ki so svet zagledali ob koncu leta 2012.

FOTOGALERIJA IZDLEKOV

www.petrakern.com
 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *