Polona Pačnik

Kadar riše, inspiracijo išče v mitologiji in motivih evropske ljudske umetnosti, v kultnih filmih in fini muziki.

Polona Pačnik


Polona Pačnik je po študiju na Pariški Akademiji Lepih Umetnosti pomočila prste v vse: kostumografijo, kreiranje ženskih oblačil, izdelovanje otroških oblačil, modno ilustracijo, marketing, potem pa se je vrnila k svoji prvi ljubezni, risanju.

Kadar riše, inspiracijo išče v mitologiji in motivih evropske ljudske umetnosti, v kultnih filmih in fini muziki. Vsak teden prebere vsaj eno knjigo, čeprav je prepričana, da ga ni čez dober strip. Ve, da je življenje lažje, če na stvari gledaš s humorjem, zato se srečna krohota, kadar ji duhovitost uspe ujeti s čopičem.

To jesen je izredno uživala, ko je pripravljala ilustracije za kolekcijo hišnega perila, saj se je lotila rajskih ptic, lectarjevih src, dreves življenja, dražgoških kruhkov, božičnih prašičkov, ki jih je prenesla na stereotipno vzhodno evropsko blago; lan. Kolekcijo kuhinjskih krp, prevlek za blazine, podstavkov za šalice, pogrinjkov, predpasnikov in vrečic za kruh dopolnjujejo, seveda, tudi printi originalnih ilustracij.

VEČ FOTOGRAFIJ

www.polonap.com

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________