RADA KOS

Na vprašanje: »Kaj je tvoj hobi?« je ostala brez besed.

RADA KOS


Vse stvari, ki se jih loti, dela z veseljem in s strastjo. Kuha, vrtnari, bere, poje, ustvarja. Njen hobi je njeno življenje.
Odkar se zaveda, oblikuje in ustvarja. Pri izbiri materialov ni izbirčna. Uporabi vse, kar ji pride pod roke, vendar pa so med njenimi najljubšimi blago, volna, vrvice, čipke, gumbi.

Rada Kos se je po končanem študiju na tekstilni fakulteti v Ljubljani posvetila slikanju na svilo. Njene svilene rute so krasile mnoge mične gospodične doma in po svetu. Svoje pionirsko znanje je na delavnicah in v ustvarjalnih priročnikih delila s številnimi ljubitelji, ki so mnoge popeljali tej čudoviti umetnosti naproti.

V iskanju novih izzivov in v želji po posredovanju svojega znanja drugim, je v svoji pravljični hišici v Dravljah ustanovila Ustvarjalne delavnice. Napisala je vrsto priročnikov, med katerimi so trije izšli tudi v nemškem jeziku. Je urednica revije Prostočasnik – revije za ustvarjalno preživljanje prostega časa, kjer svoje bogate izkušnje skupaj z zvestimi sodelavci deli z malimi in velikimi ustvarjalci.

Radika je njena nova blagovna znamka nakita. Je resnična ženska, ki v nekem trenutku vstopi v avtoričino življenje. Tiste trenutne poimenuje naključne mimobežnice. So ženske, ki vzbudijo njeno pozornost na ulici, tržnici, koncertu, potovanju. Druge so njene stalne sopotnice. Prijateljice, sosede, znanke in ženske, ki jih pogosto srečuje v svojem vsakdanjem življenju. Slednje med njimi pozna le na videz, ne ve, kaj počnejo, ne ve, kje stanujejo. Prisotne so v njenem življenju in ji nezavedno križajo poti.

Vsaka izmed njih je nekaj posebnega. Vsaka izmed njih ima svoj karakter, ki ga avtorica kot odsev ujame v podobo izdelka.
Radika je nakit za drzne ljubiteljice drugačnega, ki v svojem srcu ostajajo še vedno punčke.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

www.prostocasnik.si
 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________