SLOVENSKA FILANTROPIJA

Slovenska filantropija je humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu vse od leta 1992. Njihovo vodilo je: Odgovorni do ljudi in okolja.

SLOVENSKA FILANTROPIJA


Prve podjetniške ideje so se jim porodile v okviru izvajanja programa medgeneracijskega sodelovanja v njihovem prvem medgeneracijskem skupnostnem centru, Hiši Sadeži družbe Murska Sobota. V prekmurski regiji je veliko mojstric šivilj in krojačev ter drugih profilov tekstilne in modne industrije. Veliko jih je ostalo brez zaposlitve že pred leti, danes se zgodba ponavlja. Tekstilna industrija odhaja iz Prekmurja, a čas je za nove priložnosti, saj je znanja in volje, ki ga imajo bivši Murini delavci veliko.

Na delavnicah šivanja se je razvila ideja za prvi izdelek, »Naredi si lutko«, ustvarjalen pripomoček za učenje sodelovanja med generacijami in kakovostno preživljanje prostega časa. In potem se je nadaljevalo. Z večnamenskimi torbami za vse generacije, za mlade in mlade po srcu, inovativnimi izdelki za mobilne naprave in dom ter drugimi uporabnimi tekstilnimi izdelki.

Izdelki Slovenske filantropije so unikatni, inovativni in namenjeni vsakdanji rabi. Gre za trajnostno naravnane, družbeno in okoljsko odgovorne izdelke, izdelane po principih socialnega podjetništva in pravične trgovine. Pri snovanju in izdelavi izdelkov uporabljajo principe redizajna, pri čemer oblikujejo nove izdelke s ponovno uporabo obstoječega materiala, npr. reciklaža in redizajn starega jeansa in jutinih vreč, v katerih je v Slovenijo pripotovala kava iz Južne Amerike.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

Spletna trgovina: http://www.filantropija.org/shop/
 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________