SLOVENSKA FILANTROPIJA

Slovenska filantropija je humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu vse od leta 1992. Njihovo vodilo je: Odgovorni do ljudi in okolja.

SLOVENSKA FILANTROPIJA


Prve podjetniške ideje so se jim porodile v okviru izvajanja programa medgeneracijskega sodelovanja v njihovem prvem medgeneracijskem skupnostnem centru, Hiši Sadeži družbe Murska Sobota. V prekmurski regiji je veliko mojstric šivilj in krojačev ter drugih profilov tekstilne in modne industrije. Veliko jih je ostalo brez zaposlitve že pred leti, danes se zgodba ponavlja. Tekstilna industrija odhaja iz Prekmurja, a čas je za nove priložnosti, saj je znanja in volje, ki ga imajo bivši Murini delavci veliko.

Na delavnicah šivanja se je razvila ideja za prvi izdelek, »Naredi si lutko«, ustvarjalen pripomoček za učenje sodelovanja med generacijami in kakovostno preživljanje prostega časa. In potem se je nadaljevalo. Z večnamenskimi torbami za vse generacije, za mlade in mlade po srcu, inovativnimi izdelki za mobilne naprave in dom ter drugimi uporabnimi tekstilnimi izdelki.

Izdelki Slovenske filantropije so unikatni, inovativni in namenjeni vsakdanji rabi. Gre za trajnostno naravnane, družbeno in okoljsko odgovorne izdelke, izdelane po principih socialnega podjetništva in pravične trgovine. Pri snovanju in izdelavi izdelkov uporabljajo principe redizajna, pri čemer oblikujejo nove izdelke s ponovno uporabo obstoječega materiala, npr. reciklaža in redizajn starega jeansa in jutinih vreč, v katerih je v Slovenijo pripotovala kava iz Južne Amerike.

FOTOGALERIJA IZDELKOV

Spletna trgovina: http://www.filantropija.org/shop/
 

 

Otvoritev ARTish sezone 2023
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 31. januar 2023
___________________________

ARTish v Mariboru
s
obota, 25. marec, Vetrinjski dvor

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 28. februar 2023
___________________________

Zunanja ARTish sezona 2023 - Gallusovo nabrežje
s
obota, 18. marec, KINO ŠIŠKA 

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav za PAKETE: 28. februar 2023

april: 1., 8., 15., 22., 29. (5 x)
maj: 6., 13., 20., 27. (4x)
junij: 3., 10., 17., 24. (4x)
julij: 1., 8., 15., 22., 29. (5x)
avgust: 5., 12., 19., 26. (4x)
september: 2., 9., 16., 23., 20. (5 x)
oktober: 7., 14., 21., 28. (4x)

Skupaj 31 (nedeževnih) sobot nedeževnih. Prijave bodo že možne v roku 1 meseca, lahko pa se že prej pofočkate na mail ARTish.si@gmail.com.

___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 16:00 do 19:00

____________