SyCreo – Jana Pucelj

Ko se vse postavi na svoje mesto . . .

SyCreo – Jana Pucelj


Preprosto…rada dela z rokami…občutek, ko nekaj ustvari s svojimi rokami, ko iz običajnih stvari nastane nekaj čisto novega, drugačnega...je občutek svobode, letenja!

Že leta oblikuje in izdeluje nakit in že od malega rada ustvarja. Mala šola je prvo mesto, kjer se je vse začelo dogajati…in vzgojiteljica Silvica je imela veliko vlogo pri tem! Potem pa je bilo doooolgoooo zatišje, nekje do faksa. Sostanovalka jo je takrat navdušila nad perlicami in izdelavo preprostih zapestnic, verižic, uhančkov…to je bil začetek Janine ustvarjalne evolucije!

Odkrivat je začela različne tehnike, različne materiale in vsako odkritje je vodilo k novim izzivom. Njena kreativna žilica je dobila krila in poletela v vesolje! Kmalu je izdelovala nakit tudi za prijateljice, prijateljice prijateljic, mame prijateljic…in v tem vse bolj uživala.

“Začni se s tem resno ukvarjat!”, je slišala vse pogosteje. A ni bil nikoli pravi trenutek, pravzaprav v sebi ni čutila tega zagona…vse do nekega oktobrskega dopoldneva…UŽIVA, ČE USTVARJA! To je to…

Odprla je v slovar latinščine in pogledala za besede:
(ČE = Si) + (USTVARJAM = Creo) = SiCreo

SiCreo je njeno ustvarjanje, njeno delo, in SyCreo je področje ustvarjanja nakita. Predvsem nakita iz FIMO mase, ki omogoča odkrivanje različnih oblik, kombiniranje različnih barv in neskončne možnosti ustvarjanja.

…in vse se je postavilo na svoje mesto, nastal je njen svet! Ustvarjalen, radoveden, poln izzivov, sanj, navdušenja, predanosti, ljubezni in…deli ga z vami.

Dobrodošli v njenem svetu!

FOTOGALERIJA IZDELKOV
 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici od 30.4. dalje / VSAKA nedeževna sobota

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

ODPRTO:
četrtek in petek med 17.00 in 19.00
sobota med 10.00 in 13.00

____________

* * * * 

PRIJAVE: artish.si@gmail.com

* * * *