Tadeja Vidmar

Gibanje, energija, prosojnost, žarčenje barv ...

Tadeja Vidmar


Tadeja Vidmar, rojena 7.3.1976 v Ljubljani, je leta 1994 zaključila srednješolsko izobraževanje na SŠOF, smer grafično oblikovanje. Študij je nadaljevala na Pedagoški fakulteti in 1998 leta diplomirala iz teme »Ilustriranje učbenika Artikulacija govora« ter tako pridobila naziv profesorica likovne pedagogike. Sledilo je enoletno pripravniško obdobje s področja oblikovanja pri Založbi Karantanija. Leta 1999 je vpisala magistrski študij na Akademiji za likovno umetnost in 2001 magistrirala iz teme »Oblikovanje in ilustriranje haiku poezije« ter pridobila naziv magistrica umetnosti. Od leta 2005 kot samozaposlena v kulturi opravlja poklic oblikovalke in ilustratorke.

Magistrska naloga jo je spodbudila k nadaljnemu raziskovanju in ustvarjanju novih, unikatnih knjig (book-art) iz naravnih materialov. Nekatere knjige vsebujejo ilustracije, kjer se pojavlja točka kot osnovni likovni element in kot izhodišče vsega našega obstoja. Makro v mikrokozmosu. Gibanje,
energija, prosojnost, žarčenje barv ... so elementi, ki prežemajo njene ilustracije v akvarelni tehniki oz. v risbi s flomastrom. Slikanje mandal ji je dalo možnost prenosa barve in oblike preko prosojnih medijev (steklo, pleksi ...) v prostor. Rezultat tega je nastanek 3d mandale - zbrano opazovanje
mandale osvobodi notranje napetosti, povrne sproščenost, mir in zadovoljstvo ter spodbudi harmonizacijo telesa in duha. S svojimi vzorci in barvami vpliva na naše počutje, pa naj jo nosimo v žepu ali kot obesek na verižici, zato izdelujem tudi mandaline amulete; unikatne barvne mikrokozmose iz fimo mase s prepletajočimi drobnimi pikicami v krogu pod znamko TADEJA-ART.

Kot simbol sreče, pozornosti in topline so kot darilo primerni tudi iz fimo mase narejeni gumbki in srčki. 

FOTOGALERIJA IZDELKOV TADEJA-ART

tadeja-art.weebly.com

 

ZUNANJA SEZONA 2022

 
Gallusovo nabrežje ob Ljubljanici
od 30.4. do 15.10. / 10-19
VSAKA nedeževna sobota
PRIJAVE: artish.si@gmail.com

____________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

Galerija Krpan do konca meseca avgusta gostuje v 107 Oblačimo prostore! V njihovi izložbi si lahko ogledate dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!
#darilazavsakžep #podprimolokalno #cerknica

lokacija: MERCATOR BLAGOVNICA, Cesta 4. maja 64, Cerknica
urnik: pon - pet 9.00-17.00 / sobota 9.00-12.00 / nedelje in prazniki zaprt

____________