ARTish #10 ustvarjalni festival (29.9.)

Več kot 70 ustvarjalcev! Branje pravljic in pisem! 3 brezplačne delavnice! Cene Resnik in Thierno Deiallo (kontrabas)! Ter nastop skupine mojcART!

ARTish #10 ustvarjalni festival (29.9.)


GORNJI TRG, LJUBLJANA
Sobota, 29. september, od 9:00 do 20:00

Zadnjo septembrsko soboto festival ARTish svojo pisano dnevno sobo ponovno seli na čudoviti Gornji trg v samo središče Ljubljane. Svoja umetniška dela bo razstavilo rekordno število sodelujočih umetnikov doslej, čez 70. Med njimi tudi štirje ustvarjalci iz Beograda in Novega Sada.

Stojnice se bodo šibile pod čudovitim unikatnim nakitom, oblačili in obuvali, pohištvom, ilustracijami, lutkami, dodatki za dom, keramiko, lesenimi izdelki in mnogimi drugimi ročno izdelanimi unikati. Tudi tokrat bo potekala izmenjava rabljenih oblačil (prineseš eno in odneseš drugo), z nami pa bo redni spremljevalec Zavod LU – Love is Universal. Z razstavo se nam bo pridružil tudi umetnik Matic Praznik s svojimi slikami in artefakti, ki nastajajo iz večjih kosov odpadnega materiala, pri ustvarjanju pa se posebe posveča tudi barvi.


ARTish tokrat v objemu glasbe in romantičnega prebiranja pisem

ARTish bo sezono na zunanjih površinah (oktobra se seli v Kino Šiška) zaključil z bogatim glasbenim programom. Za razpoloženjsko vzdušje ob Herkulovem vodnjaku bosta v dopoldanskih urah skrbela Cene Resnik (tenor sax) in Thierno Deiallo (kontrabas). Z iskreno akustično glasbo, v kateri se lahko najde in izgubi vsak, se bo predstavila skupina mojcART, ki si je pred kratkim oder delila celo z islandsko skupino Sigur Rós. mojcART sestavljajo Peter Pavičić - kitara, spremljevalni vokal, Anže Žurbi - cajon, perkusije, spremljevalni vokal in Mojca Zalar – vokal ter kitara. V večernih urah pa se bo ARTishansko vzdušje preselilo v okrepčevalnico Repete, kjer bo svoje gramofonske plošče zavrtel DJ Bayo.

V nežnem zavetju šotora ARTish bomo v popoldanskih urah prebirali tudi pravljice za otroke, tako za tiste manjše, kot tudi velike, ter pisma znamenitih piscev nenavadnih značajev in zgodb. Brali bosta Anja Humljan in Tatjana Kneževič, špikerki Radia Študent.


Brezplačne delavnice ARTish

Udeležite se lahko tudi treh brezplačnih delavnic. Otroci bodo ustvarjalno reciklirali s Čičkoračko. Z intuitivno svetovalko in umetnico Majo Kukec se bomo naučili, kako v vsakdanjem življenju "mimogrede" prispevati k izboljšanju stanja na planetu. Z mladim modnim oblikovalcem Petrom Movrinom pa si bomo polepšali svoje najljubše rabljene čevlje, ki jih enostavno ne morete odvreči stran.


ARTishani, ki se bodo predstavili na desetem pisanem ustvarjalskem festivalu, so:

Nenad Stojakovič STUDIO MANUFACTURA ∫ Suzi Stajkić JAZZ FASHION ∫ Vesna Vidrih ∫ PISANO NA KOŽO ∫ Saba Skaberne ∫  Katja Kunstek ∫  Maja Ljubič ∫  Tamara Šenk ∫ ART NOVO ∫ Majoko Art ∫  Marjeta Pezdirec ∫  Marjana Cajhen ∫  Sonja Rajh ∫  Majda Schlosser ∫  Handmade sweetheART ∫  HA HA! ∫ Peter Velkavrh ∫  Radasem Katarina ∫  Mateja Pirc ENERGETSKE KREACIJE ∫  Miša Shaker ∫  Majda Smolnikar ∫ Andreja Trkman ∫  IRISBLOOM ∫  PRONIMA ART ∫  Nakit in dodatki Monique ∫  MANITAS ∫  KRASNA ∫  ZELOLEPO ∫  MyClay Day ∫  URSANINA ∫ Jana Seliškar ∫  Mojca Pretnar ∫  Petra Jančar ∫  LINTU ∫  Maruša Hren ∫ Aga Veršnik ∫  LITTLE AMBER ∫  Maja Kukec ∫  ROZINKA ∫  Dalija Sega ∫  MOJA MOJA ∫  MALHA LEPOTIN ∫  Meta Wraber - METAMUNDUS ∫  UH – Urška Habjan ∫  Dejan Zajec DAN ∫  Nina Kramar Cverle ∫ Branka Primc ∫  PakaPepa ∫  LILIS POT ∫  VILINKA ∫  Živa Viviana Doria ∫  POPIKOKI ∫ LUNATICO ∫  Katja in Nataša SKUŠEK ∫ Ana Hribar – USTVARJANJE POHIŠTVA ∫  LUDY BUDY ∫  UMart ∫  PLEKSIMANIJA ∫  Katarina Trncic ∫  Dea De Lumini ∫  LUBLANSKA ∫  TM PRIBOLJŠKI ∫  Klavdija Merkač Štraser ROŽNI VRT ∫  MILLO ∫  MUCAMACA ∫  BLACKBIRD BAGS ∫  Lija Verneli ∫  METKACVETKA ∫  Handmade by JANA TROHA ∫   KREATURA ∫ Andreja Sivec ∫  Tania Artnak (T Art) ∫  Maja Licul ∫  Mateja Jager ∫  Patsy

ARTish ni le prostor, kjer se zbirajo ustvarjalci. Je prostor, kjer si lahko mimoidoči spočijejo oči, se napolnijo z ustvarjalno energijo, ki jo s svojimi unikatnimi deli širijo ustvarjalci, se naučijo česa novega, se obdarijo in poklepetajo z ARTishani.

Srčno vabljeni, da se nam pridružite na Gornjem trgu zadnjo soboto v septembru.

www.artish.si

BREZPLAČNE DELAVNICE

9:30-11:30
Ustvarjalno recikliranje s Čičkoračko: pisani namizni lončki - Ajda Mavser

Otroška pisalna miza bo vedno pospravljena in vse stvari v svojem lončku. Iz praznih pločevink bomo izdelali okrasne lončke za barvice, svinčnike, čopiče, škarje ... Uporabili bomo različne materiale: lepenko, tekstil, barve, bleščice, vrvice in še kaj. Lončke bomo oblepili in pobarvali ter poslikali s poljubnimi motivi. Delavnica je primerna za otroke vseh starosti.

Delavnico vodi Ajda Mavser
www.cickaracka.si


12:00-14:00
Preoblikuj Svoje Čevlje - Peter Movrin

art:tečaji pripravljajo DIY (do-it-yourself oz. naredi sam) delavnico Preoblikuj svoje čevlje v sodelovanju s svojim bivšim tečajnikom Petrom Movrinom, ki ta hip velja za najbolj vročega mladega modnega oblikovalca.
Prinesi svoje čevlje. Morda si predhodno izriši tudi skico s svojimi željami, kakšne čevlje bi rad imel, s seboj prinesi tudi kakšen nenavaden material za izdelavo, za nekaj bolj ali manj klasičnih dodatkov pa poskrbimo mi. S skupnimi idejami in veščinami bomo čevlje preoblikovali v popolnoma novo podobo. Delavnica je namenjena nadebudnim ustvarjalcem z ali brez predznanja.
Delavnico vodi Peter Movrin
www.art-tecaji.com
 

15:00 do 17:00
Zdravljenje Zemlje - Maja Kukec

Na delavnici si bomo skozi povezavo s Srcem Matere Zemlje postavili vprašanje: "Kaj lahko Jaz, kot posameznik, naredim za zdravljenje Planeta, za dobrobit Zemlje in vseh njenih prebivalcev?"
Spoznali bomo načine, kako lahko v vsakdanjem življenju "mimogrede" prispevamo k izboljšanju stanja na Planetu in se naučili preprostih tehnik za "energijsko zdravljenje vseh nivojev Zemlje".
Delavnico vodi Maja Kukec
Eternal Light terapevtka
Svetovalka za osebno in duhovno rast
Intuitivna umetnica
angelskeiskrice.blogspot.com
 

17:30 – 19:30
Branje pravljic. Za male. In velike. - Anja Humljan in Tatjana Kneževič

Prebirali bomo pravljice za otroke, tako za tiste majhne, kot tudi za velike. Brali bosta Anja Humljan in Tatjana Kneževič, špikerki Radia Študent.
www.anjahumljan.si

17.30 - 18.00 OTROCI V PRAVLJIČNI DEŽELI
In otroci po vsem svetu bodo lahko še naprej sanjarili ...

18.15 - 19.30 NOSTALGIJA V PISMIH
V duhu nostalgije bomo prebirali pisma znamenitih piscev nenavadnih značajev in zgodb. Brali in kramljali bosta Anja Humljan in Tatjana Kneževič, Špikerki Radia Študent.

Moja prsrčna gospa hči!
Sem prjela tuaja luba pismica inu tudi škatla iz austrigom inu kaparačoli. Gospud Bug Vam lonej, da name smislste!


Spoštovana ga. Hendersonova,
upam, da zaradi moje omembe, kakšen občudovalec otroških nožic da sem, niste začeli domnevati, da sem nameraval predlagati, da bi Annie fotografiral boso.

 

Predvideni termini ARTish sejmovanj v letu 2024

Otvoritveni ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 9. marec 2024 / 11.00 - 19.00
___________________________

ARTish v Mariboru #3, Minoritska cerkev
sobota, 23. marec 2024 / 10.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
zadnji rok prijav: 10. marec 2024
___________________________

ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 30. marec 2024 / 11.00 - 19.00
___________________________

ZUNANJA sezona GALLUSOVO nabrežje, Ljubljana
vsaka suha sobota od 6/4/2024 do vključno 26/10/2024

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 1. februar 2024
___________________________

ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 9. november 2024 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: dd.mm.2024
zadnji rok prijav: dd.mm.2024
___________________________

Miklavžev ARTish v Švicariji #3, Ljubljana
nedelja, 1. december 2024

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: dd.mm.2024
zadnji rok prijav: dd.mm.2024
___________________________

Božični ARTish v centru ROG, Ljubljana
četrtek, 12. ali 19. december 2024 / 15.00 - 20.00
petek, 13. ali 20. december 2024 / 15.00 - 20.00
sobota, 14. ali 21. december 2024 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: dd.mm.2024
zadnji rok prijav: dd.mm.2024
___________________________

ARTish v Radovljiški graščini, Radovljica
sobota (14.12.2024) ali nedelja (15.12.2024), 17. december 2023 / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: dd.mm.2024
zadnji rok prijav: dd.mm.2024
___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 17:00 do 19:00

____________ 

NAJ SPREGOVORI USTVARJALNOST!

#ARTISHFAMILIJA