CUCKOO CUPS

 Sestri, ki ustvarjata Cuckoo Cups izdelke, sta veliki ljubiteljici kave. Ena izmed njiju je odvisnica od potovanj in pohodniških izletov, druga je mama, obkrožena z otroško razigranostjo in vriščem. Poleg ljubezni do kave ju združuje tudi ljubezen do ustvarjalnosti, za kar je v največji meri odgovorna njuna umetniška mami, zaradi katere so jima bili slikarski pripomočki in nasveti na razpolago že od malih nog.

CUCKOO CUPS

 
1. KDO STE?
Sva sestri Nina in Urška (najstarejši od štirih sester) in sva si različni tako po karakterju kot načinu življenja. Nina je pohodniška navdušenka in raziskovalka vsega novega, odločna in izredno proaktivna, Urška pa je mama treh otrok, blogerka in fotografinja, po navadi pa potrebuje bistveno več časa za razmislek kot Nina in deluje po navdihu.


2. KAKO SE JE ZAČELA VAŠA ZGODBA?
Najina zgodba se je pravzaprav začela aprila 1989, ko sva prvič postali ekipa, uradno pa konec leta 2017, ko so se rodile prve zamisli o malce drugačnih emajliranih lončkih.


3. LAHKO NA KRATKO OPIŠETE PROCES NASTAJANJA VAŠIH IZDELKOV?
Zelo na kratko: ideja – dizajniranje – testiranje – končna realizacija. Malce bolj podrobno bi pa proces nastajanja lončkov izgledal tako, da Urška pripravi zasnove za dizajne, ki jih skupaj predebatirava, potem se odločiva za tiste, ki se bodo znašli na naših poličkah, vmes Nina skrbi za vse vrste komunikacije, ki so potrebne, da lončki resnično ugledajo luč sveta, lončki se nato postavijo pred fotografski objektiv, na koncu pa so tukaj zadovoljni uporabniki najinih izdelkov in čisto vsakega sva neizmerno veseli.


4. KAJ VAS NAVDIHUJE PRI DELU? OD KOD ČRPATE IDEJE?
Ideje so povsod okoli nas. Večinoma so to kakšne zabavne, malce navihane misli, tu in tam pa se za zabavnim napisom skriva tudi globlji pomen. Največji navdih pa zagotovo predstavlja kava.


5. VAŠ USTVARJALNI VZORNIK?
Ogromno jih je, tudi tukaj pri nas. To so vsi tisti, ki so prehodili podobno pot, kot je ta, po kateri stopava zdaj midve – vsi mali in malce večji ustvarjalci, ki želijo s svojimi izdelki lepšati življenje drugim.


6. KJE USTVARJATE?
Prostor za ustvarjanje ni nič kaj instagramsko prikupen, je bolj podvržen umetniškemu kaosu – ampak konec koncev to pri ustvarjanju niti ni tako zelo pomembno. Ustvarjalni prostor je vedno malo razmetan, to je znak, da se dobro in veliko dela.


7. NAJTEŽJI DEL PRI VAŠEM USTVARJANJU? JE TO IZDELEK SAM ALI POTEM CELOTEN PROCES PROMOCIJE, ISKANJE NOVIH STRANK, PRODAJA IPD?

Izdelek sam je čudovit in z njim ne bi mogli biti bolj zadovoljni. Tudi idej je več, kot jih potem uresničiva (včasih jih pustiva za kasneje, včasih pa jih enostavno zavrževa). Najtežji del predstavljajo zapleti, brez katerih pri mladem podjetju žal nikoli ne gre – od postavljanja spletne stvari, papirjev in birokracije, težav pri realizaciji določenih idej in želja, časovnih pritiskov in vzpostavljanja sistema … do same izdelave končnega produkta. Marketing je še najlažji in sladek del celotne zgodbe.


8. KDO SO VAŠI GLASNIKI (STRANKE)?
Naši glasniki so tisti, ki naše izdelke uporabljajo. Veseli smo, da je simpatičnost naših izdelkov prepoznalo tudi precej slovenskih medijev, ki so nam s svojimi objavami pomagali k prepoznavnosti, a meniva, da največ šteje dober glas zadovoljne stranke. Nič nama ne polepša dneva bolj, kot sporočilo stranke, ki je navdušena nad našim lončkom ali džezvico in takšna reklama je najboljša reklama.


9. BI SI ŽELELI, DA VAŠE IZDELKE UPORABLJA TUDI KDO OD ZNANIH OSEB?
Želiva si, da najine izdelke uporablja ali pa dobi v dar tista oseba, ki bo cenila najin trud, kreativnost in dejstvo, da je izdelek v celoti izdelan v Sloveniji. To, ali je oseba znana ali ne, pri tem ne igra popolnoma nobene vloge.


10. ALI TUDI SAMI UPORABLJATE IZDELKE, KI JIH USTVARITE?
Seveda, neprestano – uporabljajo jih tudi vsi člani najinih družin.


11. ALI SE POVEZUJETE OZ. SODELUJETE TUDI Z DRUGIMI USTVARJALCI?
Na kar sva obe precej ponosni, je predvsem povezovanje z drugimi slovenskimi ustvarjalci. Na naši spletni strani lahko tako najdete tudi sveže praženo in mleto kavo Kolektiva 22 in čudovite lesene deščice z napisi ustvarjalke Ane iz Memories in Wood. Prav tako načrtujeva nekaj novih sodelovanj tudi v prihodnje.


12. NA KAJ STE NAJBOLJ PONOSNI PRI SVOJEM DELU?
Na dejstvo, da se nisva ustavili ob mnogih preprekah. Da sva zaupali vase in druga v drugo. Da sva mnogokrat prebedeli cele noči in vztrajali tudi, ko so mnogi rekli naj obupava. In da to počneva skupaj.


13. KAKŠNI SO VAŠI NAČRTI ZA PRIHODNOST?
Načrtov je ogromno, res, ideje so nore in čudovite. Komaj čakava, da jih predstaviva tudi vam, a boste morali še malo počakati.


14. NAJBOLJ NORA DOGODIVŠČINA V VAŠEM ŽIVLJENJU.
Pri Nini, ki je kar nekaj časa preživela v tujini z nahrbtnikom na ramenih, je norih dogodivščin ogromno – od reševanja s helikopterjem sredi Nepala do pobiranja kivijev na Novi Zelandiji. Pri Urški pa je nora dogodivščina sigurno njena družina, kajti ob treh otrocih noben dan ni dnevu enak. Urška je tudi mama Julijanu, fantku s posebnimi potrebami, ki nas vsak dan opominja, da je življenje samo po sebi ena nora dogodivščina.


15. KAJ VAM POMENI ARTISH?
Pomeni nama možnost, da se prvič predstaviva našim kupcem v živo, da z njimi poklepetava in dobiva vtis o tem, kako doživljajo naše izdelke takrat, ko jih zagledajo in primejo v roke. Pomeni nama tudi možnost, da spoznava druge slovenske ustvarjalce in z njimi izmenjava izkušnje, morda skleneva kakšna nova sodelovanja. Pomeni nama nov val navdiha in kreativnosti in resnično sva hvaležni organizatorjem, da slovenskim ustvarjalcem ponujajo tako lepo priložnost pokazati obiskovalcem kaj ustvarjamo.

FOTOGALERIJA

Povezave do spletnih strani: 

 

ZUNANJA sezona GALLUSOVO nabrežje, Ljubljana
vsaka suha sobota od 6/4/2024 do vključno 26/10/2024

prijave: ARTish.si@gmail.com
___________________________

ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 9. november 2024 / 10.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.06.2024
zadnji rok prijav: 31.08.2024

___________________________

ARTish v Mariboru, Sodni stolp
s
obota, 23. november 2024 / 10.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 15.07.2024
zadnji rok prijav: 31.08.2024

___________________________

ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 30. november 2024 / 10.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.06.2024
zadnji rok prijav: 31.08.2024
___________________________

Miklavžev ARTish v Švicariji #3, Ljubljana
nedelja, 1. december 2024

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.07.2024
zadnji rok prijav: 30.09.2024
___________________________

Božični ARTish v centru ROG, Ljubljana
četrtek, 19. december 2024 / 14.00 - 19.00
petek, 20. december 2024 / 10.00 - 19.00
sobota, 21. december 2024 / 10.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.07.2024
zadnji rok prijav: 31.08.2024
___________________________

ARTish v Radovljiški graščini, Radovljica
nedelja (15.12.2024) / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.07.2024
zadnji rok prijav: 30.10.2024
___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 17:00 do 19:00

____________ 

NAJ SPREGOVORI USTVARJALNOST!

#ARTISHFAMILIJA