MAJA KUKEC

Njeni učitelji so Angeli, njen navdih je ljubezen do življenja.

MAJA KUKEC


1. KDO SI?
Jaz sem Maja Kukec, intuitivna umetnica, ljubiteljica živali in narave ter navdušena vrtnarka. Sem strastna raziskovalka vsega skrivnostnega, ezoteričnega in očem nevidnega, kar vsakodnevno vodi moje življenje in mi pomaga kreirati prav posebno umetnost. Energijske angelske mandale ustvarjam skupaj z mojimi nevidnimi spremljevalci Angeli, Vilami in drugimi svetlobnimi bitji, s katerimi delimo svoj obstoj.

2. TVOJ OSEBNI MOTO?
Življenje je odsev stanja tvoje notranjosti. Spremeni Sebe in spremenil boš Svet.

3. TVOJA ZGODBA . . . KAKO DOLGO USTVARJAŠ, ALI JE USTVARJANJE TVOJ EDINI VIR DOHODKA?
Moje umetniško ustvarjanje se lepo prepleta z mojimi inuitivnimi, jasnovidnimi darovi in čutom za pomoč ljudem. Že veliko let preden je nastala prva mandala, me je življenje pripeljalo do dna. Do najnižje točke, od koder sem se lahko samo še dvignila, kot feniks iz pepela. Na moji poti samospoznavanja, sem se naučila mnogih tehnik samopomoči, meditacije, energijskega zdravljenja, stika s svetovi angelov in povezave z dušami umrlih. Znotraj sebe sem aktivirala do takrat speče darove, sposobnost prevajanja svetlobe skozi telo in tako začela zase ustvarjati novo življenje.
Vsa ta znanja sedaj radostno delim z ljudmi, na mesečnih skupinskih meditacijah in individualnih srečanjih.
Ustvarjanje energijskih angelskih mandal je moja velika ljubezen, še en način, da se nebo dotakne zemlje. Kristalni orgoniti, ki nastajajo pod okriljem mojega partnerja Saše, pa so plod združenja najinih idej in znanj. Tako kot mandale, so tudi orgoniti več kot umetnost. Uporabljena kombinacija kristalov, smole in kovin, namreč pomaga nevtralizirati elektromagnetno sevanje.

4. KATERI JE BIL PRVI IZDELEK, KI JE NASTAL IZPOD TVOJIH ROK? KDAJ?
Štiri leta nazaj je nastala moja prva mandala, ki je pomenila začetek prelepega potovanja po svetu kristalov, energij in barv, ki traja še danes.

5. KAJ TE NAVDIHUJE PRI TVOJEM DELU? OD KOD ČRPAŠ IDEJE?
Energijske angelske mandale predstavljajo moje videnje nevidnih svetov- angelov, svetlobnih vodnikov in vilinskih bitij. Že pred samim začetkom ustvarjanja, se v miru in tišini svojega srca, povežem z energijami in svetlobo, ki bo polnila izdelek. Vsaka ustvarjena mandala tako izžareva čisto svojo, prav posebno zgodbo, ki se dotakne vsakega opazovalca.

6. KDO JE TVOJ USTVARJALNI VZORNIK? ZAKAJ PRAV ON/A?
Še pred začetkom moje ustvarjalne poti sem z občudovanjem opazovala vse možne mandale in energijske slike tujih in domačih avtorjev. Ko pa sem začela ustvarjati sama, se je zgodil kot en mali čudež- na vse videno sem pozabila, se prepustila intuiciji in razvila povsem svojo tehniko in načine, ki reflektirajo moja videnja angelov in svetlobe.

7. KJE USTVARJAŠ? DOMA? V ATELJEJU? KAKŠEN MORA BITI PROSTOR, KJER USTVARJAŠ?
Ustvarjam doma, najraje na kuhinjski mizi, ki jo okupiram z barvami, bleščicami, kristalčki in jo seveda tudi konkretno umažem. Ker mandale zahtevajo dolge ure koncentracije in sedenja, si ta čas popestrim z lepo glasbo, ki me pomiri in poskrbi, da moja energija ostaja na visoki ravni. Včasih vmes pogledam tudi kak film (oz. film pogleda mene), vsebina mora biti lepa in pozitivna, če ne mandale niso lepe ;)

8. USTVARJAŠ PONOČI ALI PODNEVI?
Ustvarjam najraje zjutraj, pogosto začnem že ob sončnem vzhodu. Zvečer ustvarjam samo takrat, ko se mi mudi.

9. KATERI JE NAJTEŽJI DEL PRI TVOJEM USTVARJANJU?
Težko označim katerikoli del ustvarjalnega procesa kot najtežji, je pa zelo pomembno, da se pred vsako novo mandalo umirim, osredinim in v srcu povežem z energijami, ki bodo polnile izdelek. Ta uvodni obred je zame zagotovilo, da bo rezultat čudovit. Če na to pozabim ali se mi ne da, pogosto izdelek ni tako lep, kot bi lahko bil.

10. KDO SO TVOJI GLASNIKI (= STRANKE)? OPIŠI SVOJO TIPIČNO STRANKO.
Moje stranke so najpogosteje dame vseh starosti, ki v svoj dom rade prinesejo predmete, ki le-temu dodajo nekaj več kot samo lepoto. Energijske Angelske mandale in kristalni orgoniti namreč prostor energijsko prečistijo in napolnijo s pozitivnimi vibracijami. Vse pogosteje se na stojnici ustavljajo otroci, zagledajo se v mandale in kristalne orgonite in kar nočejo stran. Vse bolj pa za tovrstno umetnost postajajo dovzetni tudi moški.

11. BI SI ŽELELA, DA TVOJE IZDELKE UPORABLJA/NOSI TUDI KDO OD ZNANIH OSEB? KDO? IN ZAKAJ?
Včasih potihem razmišljam, da ne bi bilo slabo, če bi moje mandale krasile parlament in mu takoj dodale nekaj svetlobe in pozitivne energije, ki jo nedvomno potrebuje. Malo za šalo, malo zares (smeh).

12. ALI TUDI SAMA UPORABLJAŠ/NOSIŠ IZDELKE, KI JIH USTVARIŠ?
Najin dom je v zadnjih letih postal prava galerija, mandale in orgoniti krasijo vse prostore, vse dokler ne najdejo novega lastnika. Nekatere, zame prav posebne, ki se me dotaknejo še močneje, pa pri meni ostanejo za vedno. Tako okrašen dom je zelo prijeten za bivanje, pa tudi za obiskovalce.

13. ALI SE POVEZUJEŠ OZ. SODELUJEŠ TUDI Z DRUGIMI USTVARJALCI?
Na ARTishu sem spoznala veliko čudovitih ustvarjalcev, izdelke katerih z veseljem nosim in uporabljam, pravzaprav se imam navado na vsakem ARTishu obdariti z enim izdelkom. Svojih ročnih spretnosti pa zaenkrat z drugimi ARTishani nisem združevala, sem pa odprta tudi za to možnost.

14. NA KAJ SI NAJBOLJ PONOSNA PRI SVOJEM DELU OZ. SVOJEM USTVARJANJU?
Najbolj me razveselijo in izpolnijo nasmejani obrazi kupcev, žar v njihovih očeh, ko vidim, da so izbrali mandalo, ki jim je pisana na dušo. Včasih se mi zdi, da jih energija izdelka prav pokliče in tako v njihov dom in življenje doda kvaliteto, ki jim morda manjka oz. jo v določenem obdobju potrebujejo. Kot npr. radost, notranji mir, ljubezen...

15. KAKŠNI SO TVOJI NAČRTI ZA PRIHODNOST?
Razširiti glas o mojih izdelkih tudi v tujino. Še kakšna samostojna razstava...

16. NAJBOLJ NORA DOGODIVŠČINA V TVOJEM ŽIVLJENJU.
Že sama odločitev, da pridem na Zemljo, se mi pogosto zdi nora in dogodkov, ki jih lahko označim za posebne je malo morje... Morda pa res izstopa moje bližnje srečanje z vesoljsko ladjo- NLP-jem, eno lepo jasno noč, ko sem bila stara 17 let. Bila je zanimiva izkušnja, preživela sem brez negativnih posledic (smeh).

17. KAJ TI POMENI ARTISH?
ARTish je zame čudovita priložnost, da svoje izdelke predstavim širšemu krogu ljudi, hkrati pa je to dan za druženje z ARTshani, nekateri so mi že zelo prirasli k srcu. Res lep dan v mesecu, poln daril in zanimivih, pogosto nepričakovanih presenečenj.

Še več o Maji in njenih Energetskih kreacijah najdete TUKAJ.

ZUNANJA sezona GALLUSOVO nabrežje, Ljubljana
vsaka suha sobota od 6/4/2024 do vključno 26/10/2024

prijave: ARTish.si@gmail.com
___________________________

ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 9. november 2024 / 10.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.06.2024
zadnji rok prijav: 31.08.2024

___________________________

ARTish v Mariboru, Sodni stolp
s
obota, 23. november 2024 / 10.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 15.07.2024
zadnji rok prijav: 31.08.2024

___________________________

ARTish v Centru ROG, Ljubljana
s
obota, 30. november 2024 / 10.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.06.2024
zadnji rok prijav: 31.08.2024
___________________________

Miklavžev ARTish v Švicariji #3, Ljubljana
nedelja, 1. december 2024

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.07.2024
zadnji rok prijav: 30.09.2024
___________________________

Božični ARTish v centru ROG, Ljubljana
četrtek, 19. december 2024 / 14.00 - 19.00
petek, 20. december 2024 / 10.00 - 19.00
sobota, 21. december 2024 / 10.00 - 18.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.07.2024
zadnji rok prijav: 31.08.2024
___________________________

ARTish v Radovljiški graščini, Radovljica
nedelja (15.12.2024) / 11.00 - 19.00

prijave: ARTish.si@gmail.com
začetek prijav: 01.07.2024
zadnji rok prijav: 30.10.2024
___________________________

ARTish v Cerknici / prodajni kotiček v galeriji Krpan

V galeriji Krpan v Cerknici lahko obiščete ARTish prodajni kotiček, kjer so na voljo unikatna dela številnih lokalnih in okoliških ustvarjalcev ter članov društva Notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica. Vsa dela so tudi naprodaj. Povabljeni!

lokacija: GALERIJA KRPAN, Čabranska 2, Cerknica
urnik: sreda, četrtek in petek od 17:00 do 19:00

____________ 

NAJ SPREGOVORI USTVARJALNOST!

#ARTISHFAMILIJA